U bent hier:

Histoire(s) du Théâtre II - Faustin Linyekula / NTGent

+1 punt

Wat is theater? Wat betekenen emoties en geschiedenis op een podium? Faustin Linyekula verbeeldt zijn persoonlijke kijk op de geschiedenis van dans en theater in Afrika. In welke mate bepaalt het verleden het heden en zelfs de toekomst? Begeleid door muziek van Ray Lema, daagt hij zo de basistechnieken van “echt theater” uit.
Wat is theater? Wat betekenen emoties en geschiedenis op een podium? En kun je er waarheid aantreffen? In de reeks Histoire(s) du Théâtre benaderen regisseurs en choreografen – van de meest diverse achtergronden – deze vragen vanuit een persoonlijke benadering. In deel 1, La Reprise, zoomde theatermaker Milo Rau in op de manieren waarop je geweld en traumatische gebeurtenissen op het podium kunt tonen. Nu is het de beurt aan Faustin Linyekula. Samen met dansers – waaronder Papy Mbwiti uit de eerste generatie van het Nationale Ballet van Congo – en acteur Oscar Van Rompay – die een deel van het jaar leeft en werkt op zijn plantage in Kenia – zet hij dit onderzoek verder en verbeeldt hij zijn persoonlijke kijk op de geschiedenis van dans en theater in Afrika. In welke mate bepaalt het verleden het heden en zelfs de toekomst? Begeleid door muziek van Ray Lema, daagt hij zo de basistechnieken van “echt theater” uit.
• Als danser, choreograaf en theaterregisseur behandelt Faustin Linyekula postkoloniale thema’s, geïnspireerd door de wrede erfenis van oorlog, terreur en een ineenstortende economie in zijn vaderland Congo. Sinds de jaren 90 reizen zijn voorstellingen over de hele wereld.

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Normaal

€ 18,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Trefwoorden Danspunt Kortingpartner
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS