U bent hier:

Hiroaki Umeda/S20

Dansvoorstelling Moderne dans

De voorstellingen van de Japanse danser en choreograaf, video-, licht- en geluidsontwerper Hiroaki Umeda houden het midden tussen pure dans en installatiekunst.
 

In zijn creaties speelt hij met de perceptie van de toeschouwers. Het lichtplan verandert het gevoel van ruimte, reliëf en diepte. De elektronische ritmes brengen de ervaring van tijd in de war. De complexe bewegingen, die steeds wisselen tussen langzaam en snel, groot en klein, vloeiend en staccato, maken het gevoel van desoriëntatie compleet.
 

Umeda combineert de verfijning en introversie van de Japanse dans met de virtuositeit van westerse dansvormen zoals breakdance en hiphop. Hij stond eerder al vier keer in de programmering in CCHA, meest recent in 2017 met Intensional particle & Split flow. 

Net zoals hij in januari 2017 in Luik IMPACT mocht openen, sluit hij er nu de derde en finale editie van het festival af. Deze keer brengt hij zijn allernieuwste solo Median én een herneming van Haptic (CCHA, 2011). 

Verwacht je (opnieuw) aan een wervelwind van bewegingen, een storm van computercodes en zwart-witbeelden en een spel met de fysieke waarneming van kleur.  

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 november 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme, Impact, Get the buzz