U bent hier:

Hide & Seek Festival 2020: Karim Baggili Trio (Be/Jor/Yo) @ Émaillerie Belge

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

In het fabrieksgebouw in Vorst kan je er niet naast kijken, naast het rijke verleden van de email-techniek. Terwijl typische illustraties aan de muur van Belgische iconen zoals kuifje of onze meeste bekende bieren verwijzen naar de geschiedenis van de emaillerie belge, staan in de loods de modernste bakovens waarin via een hedendaagse aanpak de kunst van het emailleren nieuw leven wordt in geblazen.
Eigenaar Vincent Vanden Borre redde de laatste emaillerie van het land van de ondergang om ze enkele jaren later bekroond te zien worden tot meest innovatieve emaillerie in Europa.
Als er in Parijs zo’n mooi geëmailleerd bord met opschrift ‘Gare d’Austerlitz’ sneuvelt, dan wordt er naar Brussel gebeld om het op te lossen, maar er worden niet alleen illustraties gebakken aan 800 graden. De ploeg van l’emaillerie belge richt zich meer en meer op andere terreinen zoals design en architectuur.

Dit decor leent zich dan ook tot één van de belangrijkste stemmen uit het Belgische wereldmuzieklandschap. Oud-speler, zanger-componist en gitarist Karim Baggili komt met een akoestische versie van zijn trio. Het heel eigen muzikale universum van de Baggili, put naast zijn Jordaanse en Joegoslavische uit talloze andere invloeden. Alleen Karim Baggili kan “Arabische underground flamencomuziek” bedenken en maken van deze klasse en eigenheid. Oud, gitaar, gedempt of krachtig gezang, Arabisch-Andalusische toonladders … Voor muziek die mooi wil zijn om naar te luisteren en spannend om te spelen.

Karim Baggili: gitaar, oud, zang
Youri NanaI: bas
Vivian Ladrière: percussie

Er zijn 2 voorstellingen van het concert: één om 18u30 en één om 20u30. Let er goed op dat iedereen uit uw ‘bubbel’ een ticket koopt voor dezelfde sessie!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Emaillerie Belge
rue saint denis 122
1190 Vorst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 26 augustus 2020
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Categorie 1: 12,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar 02-217.26.00
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekpublique vzw
Contact info@muziekpublique.be
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS