U bent hier:

HETSTEEN der wijzen

6 jaar

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Het Steen aan de Schelde is het oudste gebouw van de stad. HETPALEIS herdoopt Het Steen tot HETSTEEN. Kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar mogen er fantaseren, filosoferen en experimenteren.Maak je klaar voor originele en actieve ateliers, rondleidingen en tentoonstellingen rond water. In HETSTEEN der wijzen onderneem je een spannende tocht waarin je droomt, denkt en doet.
Vanaf 19 mei opent HETSTEEN weer zijn deuren.

Het Steen krijgt een kindvriendelijke invulling en wordt feestelijk geopend voor het grote publiek tijdens het weekend van 19 en 20 mei. HETPALEIS herdoopt het oudste gebouw van de stad in Het Steen der wijzen een actief vragenhuis voor jonge dromers, denkers en doeners.

Om in 2012 en 2013 tot een kwalitatieve invulling van het Steen te komen, besloot de stad om een samenwerking aan te gaan met het kindertheaterhuis HETPALEIS. HETPALEIS zal de komende twee seizoenen een pilootproject uitwerken om de nieuwe toon te zetten.

Voor het pilootproject koos HETPALEIS het thema water. Zonder water geen Steen, zonder Steen geen Antwerpen. Kleine en grote (be)zoekers mogen er fantaseren, filosoferen en experimenteren.
Er komen originele en actieve ateliers, rondleidingen en tentoonstellingen rond het thema water. In Het Steen der wijzen ondernemen kinderen een spannende tocht waarin ze dromen, denken en doen. Ze mogen er vragen stellen en beantwoorden. Elk antwoord is het begin van een nieuwe vraag. Van een volgende vraag. Van een volgende vraag.

Tijdens de schooldagen zullen heel wat klassen de kans krijgen om van het aanbod te proeven. Tijdens de schoolvakanties en de weekends richt de werking zich tot individuele participanten en de vele jeugdverenigingen en jeugdorganisaties in onze stad.

Erfgoed, kinderen, Antwerpen en Toerisme zijn de DNA-elementen van de hele werking.

Stel jouw Wereldwaters tentoon!
Het Steen der wijzen zoekt water uit alle werelddelen.
Wie naar de Amazone, de Ganges, de Wolga, de Po, de Rode Zee, de Baltische Zee of de Mississippi is geweest en dit water bewaard heeft, kan het tentoonstellen in Het Steen der wijzen.
Geïnteresseerden labelen hun fles en brengen het mee naar het openingsfeest van Het Steen der wijzen op zaterdag 19 en zondag 20 mei, met vermelding van de streek waar het water vandaan komt en hun naam.

HETSTEEN is weer open, laat dat geweten zijn.
En HETSTEEN is van iedereen.

De ontmoetingsplek in HETSTEEN is 6/7 dagen geopend (gesloten op maandag). Vanaf 10u kan je terecht in de ontmoetingsplek met leeshoek, kinderspeelhoek, zoete en zoute dranken en hapjes.

De ateliers voor het lager onderwijs vinden plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 15u. 125 per klasgroep (max. 30 kinderen) Vanaf 2013 bedraagt de inschrijving 250 euro per klasgroep. Reserveren is nodig.

De vrije ateliers voor 6-tot 12-jarigen vinden plaats op woensdagnamiddag van 14u tot 16u. 5 per kind.
Reserveren is nodig.

Het open atelier is toegankelijk op zaterdag en zondag tussen 14u en 17u.
Gratis, reserveren is niet nodig.

Vakantiekampen voor 6-tot 12-jarigen tijdens de zomervakantie van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u (opvang voorzien van 9u tot 10u en van 16u tot 17u). 90 per kind.
Reserveren is nodig.

Meer info is te vinden op www.hetsteenisopen.be

Info en reserveringen
(vanaf 2 april 2012 kan je telefonisch of per mail inschrijven voor de ateliers, vanaf 19 mei kan je ook in HETSTEEN inschrijven)

HETSTEEN
Steenplein, 2000 Antwerpen
T 03 202 83 80
IBAN BE11 0016 6634 8448
BIC GEBA BEBB
info@hetsteenisopen.be
HETSTEEN der wijzen is een pilootproject van HETPALEIS en Stad Antwerpen in samenwerking met KIDSCAM.

HETPALEIS is een theaterhuis gesubsidieerd door stad Antwerpen, de Vlaamse overheid en Provincie Antwerpen.
HETSTEEN der wijzen wordt mee gerealiseerd dankzij de steun van ABC, ARGUS, WATER-LINK, ECOVER, Aquafin, de Kringwinkel en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar HETSTEEN der wijzen
Steenplein 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 19 mei 2012 tot 12 mei 2013
Leeftijd 6+
Organisatie HETPALEIS
Contact info@hetsteenisopen.be
03 202 83 80
Links
Trefwoorden Toerisme, ONT, AO
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over HETSTEEN der wijzen op UiTmetVlieg.be