U bent hier:

Het Zwanenmeer

Concert Pop en rock

Het meest gedanste ballet ter wereld wordt in deze versie vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Russische Opera.


*Het verhaal*



Dit wereldberoemde ballet, laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt.



Overdag gaat Odette als een zwaan door het leven, alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?



*Het Zwanenmeer*



Pjotr Iljitsj Tsjaikovski schrijft Het Zwanenmeer, zijn eerste ballet, van augustus 1875 tot april 1876 op verzoek van het Ballet van Moskou. Hij laat zich bij het componeren inspireren door zijn eigen getormenteerd leven en brengt zo een ware revolutie in de klassieke muziek teweeg.



De eerste voorstelling (1877) wordt echter slecht ontvangen. Pas in 1895, twee jaar na de dood van Tsjaikovski, wanneer het in zijn volle lengte op de planken wordt gebracht in een choreografie van Marcus Petipa, krijgt dit ballet waardering die het verdient.



In 1984 tekent Rudolf Noerejev voor een nieuwe interpretatie. Tussen romantische duetten en verheven choreografieën door, fascineren uitzonderlijke dansers gedragen door het orkest met de Spaanse dans, de Mazurka en de ‘dans van de zwanen’.



De grenzen van de eeuwige liefde verkennend, bekoort Het Zwanenmeer als hoogtepunt van het romantische ballet en blijft het al generaties lang toeschouwers betoveren en verleiden.



Tickets: 42, 55 en 66 euro



Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Belangrijk bericht: uitgestelde ticketverzending! Je ontvangt je tickets ten vroegste 4 weken vóór het evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Vorst Nationaal
Victor Rousseauln. 208
1190 Vorst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Vorst Nationaal
Contact info@forestnational.be, info@vorstnationaal.be
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier