U bent hier:

Het Obon Festival - Obon Matsuri (nocturne)

+1 punt

Op 14 augustus vieren we in de Japanse Tuin het Obon Festival (Obon Matsuri). Obon is een van de beroemdste traditionele feesten van Japan en wordt gevierd met verschillende kermissen, spelletjes en zomerfestivals.
In de Japanse Tuin vieren we Obon met een speciale nocturne, een zeldzame kans om de Japanse Tuin in de avond te kunnen bewonderen. Gedurende deze avond geven we verscheidene workshops en zijn er Taiko (Japanse drum) optredens om van te genieten.

Ook tōrō nagashi, de Japanse traditie van het te water laten van kleine lantaarns, zetten we graag voort in de Japanse Tuin. Na het vallen van de avond licht de Japanse Tuin op bij het vuur van de kleine drijvende lantaarns, en verandert de vijver voor het ceremoniehuis in een zee van lichtjes. Ook bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan deze traditie en hun eigen lantaarn op het water te zetten, om zo samen met ons de tuin te versieren.

Obon is een traditie die meer dan 500 jaar teruggaat, waarbij mensen zich richten op het herdenken van hun voorouders. Hoewel Obon door heel Japan gevierd wordt, verschillen de gebruiken soms erg per regio. Zo zijn er verschillende tradities voor zang, dans en eten, en ook verschilt de datum soms per gebied. Het feest wordt wel altijd in de zomer gevierd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 14 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: 4,50 €; Studenten met studentenkaart: 1,00 €; Kinderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: 0,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Japanse Tuin
Contact japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66
Trefwoorden zomerinhasselt, Japanse Tuin Hasselt, Obon Matsuri, UitpasHasselt, toerisme limburg, visitlimburg, Zomerfamilie

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS