U bent hier:

Het meisje met de zwavelstokjes

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

"Het meisje met de zwavelstokjes", het sprookje van Hans Christian Andersen, spreekt al generaties tot de verbeelding. Het behoort tot ons Europees cultureel erfgoed en vertelt het verhaal van een arm straatmeisje op oudejaarsavond.
Op zaterdag, 19 december 2015 om 18h30 brengt het kinderkoor Alpaïdis Hoegaarden (olv Hanne en Gert) ism het Jeugdharmonie Hoegaarden (olv Peter Laermans) het sprookje "Meisje met de zwavelstokjes" van HC Andersen tot leven.

Het verhaal gaat over een meisje dat op oudejaarsavond op haar blote voeten door de stad zwerft. Alle mensen doen inkopen of zitten gezellig met zijn allen thuis in de warmte van het haardvuur.

Het meisje zit echter buiten en moet zwavelstokjes verkopen. Ze durft niet naar huis te gaan, omdat ze nog niet alle stokjes verkocht heeft. Ze krijgt het zo koud dat ze zelf een stokje opsteekt. Dan ziet ze plotseling een lekker warm huis, ze zit aan tafel in een leuk gezin. Dan wordt het weer koud en zit ze weer op straat. Vol hoop strijkt ze nog een stokje af. Dan heeft ze het nog even warm. Dit keer zit ze totaal ergens anders.

Het meisje blijft stokjes afstrijken en als ze het laatste stokje afstrijkt, ziet ze haar overleden grootmoeder. Ze mag met haar grootmoeder mee. Het lichtje dooft, maar het meisje met de zwavelstokjes is nu bij haar grootmoeder. Voor altijd warm.

De volgende dag wordt ze gevonden...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Gorgoniuskerk
Houtmarkt 1
3320 Hoegaarden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 19 december 2015
Prijs
Basisprijs: € 5.00; Aan de kassa: € 7
€ 5,0
Organisatie Kinderkoor Alpaïdis Hoegaarden
Contact kinderkooralpaidis@telenet.be
Trefwoorden jeugd, harmonie, sprookje, Hans Christian Andersen, muziek, zang, koor, kerst, Hageland, Hoegaarden, kerstperiode, cultuurhoegaarden, jeugdhoegaarden, homehoegaarden