U bent hier:

Het jaar van de stilte + Yves Storms

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Als je nog niet overtuigd was van dit nieuwe boek van de rector van de Universiteit Antwerpen, verklapten de aanwezigheid van de cameraploeg van VRT nieuws, burgemeester Bart De Wever en schrijver Jeroe Olyslaegers dat het een atypische, veelbetekenende boekvoorstelling zou worden in februari van dit jaar.
Van Goethem brengt met 1942 verzwegen feiten uit het kanteljaar van de Tweede Wereldoorlog aan het licht. De verhalen van slachtoffers die zich al dan niet toevallig in het verdomhoekje ophielden, het opportunisme van overheden tegenover de bezetter, ambtenaren die soms maar wat graag meewerkten met de Duitsers en hoe het er precies aan toeging bij de politiediensten tijdens deze Wereldoorlog. Dit alles wordt beschreven in dagboekvorm én in de tegenwoordige tijd, een atypische keuze voor een non-fictie geschiedenisboek.

Bart De Wever, zelf historicus van opleiding, had de eer het boek in te leiden. Hij beschreef het boek in termen van 'noodzakelijk' en 'een meesterwerk.' Van Goethem leest tijdens Cultuur Matuur voor uit z'n eigen werk.Yves Storms wordt omschreven als 'een gitarist van onberispelijke techniek, levendig en verfijnd muzikantschap en een zeldzaam gevoel voor innerlijke focus' (The Times). Zijn repertoire beslaat alle stijlen, van rennaissance en barok tot hedendaags. Zijn muzikale gevoeligheid en technisch vermogen inspireerden hedendaagse componisten om solo- en kamermuziekwerken en vijf concerti aan hem te wijden. Hij trad op in vele Europese landen, Noord-Amerika, het Verre Oosten, met recitals in het Palais Royal & Palais des Beaux Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en Cami Hall in New York.

Hij heeft meer dan twintig opnames op zijn naam staan en kreeg in 1977 de eerste prijs op de Oscar Espla-wedstrijd in Alicante en ontving later de Andres Segovia-prijs uit handen van Joaquìn Rodrigo.

Niet te missen dus deze double-bill van Cultuur Matuur!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Theater Het Klokhuis
Parochiaanstraat 4-4A
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 21 oktober 2019
Organisatie Kunstencentrum Vlaams Fruit
Contact info@vlaamsfruit.be
03 231 71 81
Trefwoorden theater, muziek