U bent hier:

Het Insectenlabo

Het insectenlabo vertelt je een verhaal rond insecten. Niet zomaar insecten, maar deze die je vaak in een museumcollectie kan terugvinden. Deze beestjes worden op een originele en interactieve manier aan je voorgesteld. Denk hierbij aan unieke, handgemaakte illustraties, kijkvensters en vergrootglazen. Alle middelen worden ingezet om jou in deze vaak verborgen wereld onder te dompelen.

Wanneer je door één van de kijkvenster tuurt zie je diverse collectiestukken staan, waaronder een omnibus, een gevangeniswagen en een sjees. Wat je op het eerste zicht niet ziet, is dat er onder het houtoppervlak van deze voertuigen lange gangen worden 'gegraven'. Een kleine larve is hier de oorzaak van en luistert naar de naam 'memel', 'houtworm', 'meubelkever', 'kleine klopkever' of simpelweg 'Anobium punctatum'.
Maar dat is niet alles...
De rustige vreetpartijen van de Anobium punctatum worden abrupt verstoord en wel door de Spathius exarator. Deze kleine sluipwesp is dé natuurlijke vijand nummer 1 van de Anobium punctatum en pakt de veelvraat dan ook hardhandig aan.

Hoe deze veldslag gestreden wordt, kom je te weten in 'Het Insectenlabo'. Ook andere insecten laten zich dan graag aan je zien...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Karrenmuseum
Moerkantsebaan 52
2910 Essen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juli 2020 tot 30 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
gratis
Organisatie Karrenmuseum Essen
Contact info@karrenmuseum.be
036671142
Trefwoorden museumpassmusees, Museumpas, Bevestigd2020
Verschenen artikels 5 musea waar je iets over dieren leert (BILL)

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier