U bent hier:

Het Gents Madrigaal Koor - 'Der Stern von Bethlehem'

Concert Klassieke muziek

Het Gents Madrigaalkoor telt meer dan zestig stemmen. Samen staan ze garant voor indrukwekkende concerten. Het koor beschikt over een uitgebreid repertoire aan stijlen en genres: van het brede romantische repertoire - een favoriet - over de beste eigentijdse componisten tot klassiekers uit de renaissance of barok en dat gaat van de canon van de grote componisten tot de fine fleur van de Vlaamse koortraditie.
De onbevangenheid waarmee het koor werken zingt, waarin het zich telkens weer kan bewijzen, is een troef die niet alleen de koorleden zelf optilt, maar die ook het publiek aanspreekt. Betekenisvolle gedeelde emotie gaat boven technische perfectie. Maar tegelijk is het eeuwige streven naar perfectie kenmerkend voor de zorg die Johan Duijck aan het koor besteedt, de ernst die op de repetities heerst en uiteindelijk voor het niveau dat ze op de concerten ambiëren. Het meesterschap en de ervaring van Johan Duijck vermengen op uitmuntende wijze met de concentratie en de musiceervreugde waarmee de koorleden aan een beter resultaat werken. Of het nu grote koorliteratuur betreft of charmante liederen uit heel Europa.
Voor het concert in GC Het Koetshuis kiest het koor voor twee grote hoofdstukken: het prachtige kerstoratorium ‘Der Stern von Bethlehem’ van Josef Rheinberger, een tijd- en stijlgenoot van Johannes Brahms. Het koor zingt onder (bege)leiding van Johan Duijck op piano. Na de pauze zingen ze enkele Kerstige evergreens, waarbij het publiek zelfs uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeenschapscentrum Het Koetshuis (schouwburg)
Kristus Koninglaan z/n
1760 Roosdaal

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Korting: 12,00 €; Abo luxe: 10,00 €; Abo avond: 12,00 €; Abo keuze: 12,00 €
€ 15,0
Organisatie GC Het Koetshuis Roosdaal
Trefwoorden KoetshuisPodium, UitInMijnrgeio, RoosdaalHome