U bent hier:

Het genetisch geheugen van Vlaanderen. Gastspreker Dr. Maarten Larmuseau. Vl@s Roeselare

Lezing of congres Wetenschap

Ieder van ons heeft via het DNA een uniek en levend archiefdocument overgeërfd. Genetici gaan daarom als archivarissen op zoek naar sporen uit het verre en recente verleden van een bevolking of familie.
Wat is dan het genetisch erfgoed van Vlaanderen? Een tip van de sluier: prehistorische migraties, de Spaanse Nederlanden, koekoekskinderen, familienamen… spelen een hoofdrol.
En hoe is onze identiteit gegroeid? DNA-testen geven alvast één antwoord prijs: genetisch gezien zijn we geen afzonderlijke groep. Dat DNA biedt ook een schat aan informatie over migratiestromen, vanaf de vroegste tijden tot nu.

De jonge professor Maarten Larmuseau uit Leuven (KUL), genetische genealogie en populatiegenetica, zal ons boeien met een mooie PowerPointpresentatie, de nodige humor en recente gegevens. Hij zal ons waarschuwen voor commerciële DNA tests die leuk maar onbetrouwbaar zijn! De lezers van 'Vlaamse Stam', het tijdschrift van Familiekunde Vlaanderen, kennen hem ook door zijn maandelijkse bijdrage 'Verborgen in het DNA'. Dr. Larmuseau is verbonden aan Histories vzw.
Koffietafel inbegrepen in de deelnameprijs. Betalen bij ingang zaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Zaal Don Bosco
's Gravenstraat 14
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 2 maart 2020
Leeftijd 55+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; leden: 5,00 €; niet leden: 10,00 €; vrijetijdspas leden min 50%: 2,50 €; vrijetijdspas niet leden min 50%: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie Vlas Vlaamse actieve senioren Roeselare
Trefwoorden voordracht, DNA onderzoek, populatiegenetica