U bent hier:

Het Einde van een Sombere Dag | Tom Liekens

Het Art Center Hugo Voeten presenteert de solotentoonstelling Het Einde van een Sombere Dag van Tom Liekens (°1977)
Tom Liekens bekleedt een volstrekt eigen positie in het Belgische kunstlandschap. Zijn onderwerpen en hun uitwerking in monumentale schilderijen en collages maken hem één van de meest originele schilders van zijn generatie. Opvallend is zijn interesse in de natuur. Hij is gefascineerd door de weinig realistische wijze waarop fauna en flora op schilderijen, in sprookjes of films aan bod komen. Ook de artificiële wereld van dierentuinen, natuurhistorische musea en tropische plantenkasten vormen een blijvende bron van inspiratie. Steeds weer is zijn werk overladen met kunst- en cultuurhistorische verwijzingen.

De kunstenaar - hoewel geen voorstander - is al jarenlang gefascineerd door de jacht en visvangst en hoe die door de eeuwen heen afgebeeld werden op schilderijen. Hij inspireert zich bijvoorbeeld op barokke jachtstillevens of verwijst naar het fenomeen van de jachttrofee. Op het titelschilderij van de tentoonstelling poseren jagers fier bij hun pas geschoten wild. Hugo Voeten was ook zelf een verwoed jager. Enkele jachttrofeeën uit zijn privécollectie flankeren de doeken van Tom Liekens. De expo Het Einde van een Sombere Dag vermengt pathos en dramatiek, overgoten met een relativerende ironie.

De tentoonstelling loopt van 14.04.2019 tot 07.07.2019 en is elke donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur geopend (niet op 30 mei (hemelvaartsdag) en 31 mei).
Tijdens deze openingsuren kan u ook enkele stukken uit de collectie bewonderen op het indrukwekkende gelijkvloers van het Art Center.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Art Center Hugo Voeten
Vennen 22
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 april 2019 tot 5 juli 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie Art Center Hugo Voeten
Contact info@artcenterhugovoeten.org