U bent hier:

Het Cauchiehuis

Huis in art-nouveaustijl van de architect-interieurontwerper Paul Cauchie. Documenten, foto's en schilderijen van Cauchie, enkele stukken oorspronkelijk meubilair. Het huis kan bezocht worden elk eerste weekend van de maand en voor groepen op afspraak.
Het huis van architect en interieurontwerper Paul Cauchie (1875-1952) werd gebouwd in 1905. Dit prachtige pand draagt de handtekening van zijn ontwerper die een meester was in het uitvoeren van sgraffito's. Sgraffito's zijn de typische decoratieve elementen die menig gebouw van onze art-nouveauhoofdstad sieren. Op de gevel, een waar pronkstuk van deze stijl, zijn de negen muzen afgebeeld. De benedenverdieping, verfraaid met talrijke sgraffito's en versierde panelen, werd onlangs gerestaureerd en herbergt nog stukken van het oorspronkelijke meubilair. In de kelder ontdekken we het atelier van de kunstenaar dat werd opgeluisterd door foto's, documenten en schilderijen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cauchiehuis
Frankenstraat 5
1040 Etterbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zaterdag - zondag
Contact info@cauchie.be
+32 (0)2 733 86 84
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.