U bent hier:

Het Brussels Street Photography Festival (BSPF) toont de BSPF Selected Works 2016/17

Tentoonstelling Fotografie

De tentoonstelling bevat een selectie foto's uit de edities 2016 en 2017.
HET FESTIVAL
Het Brussels Street Photography Festival (BSPF) is een cultureel project met als doel straatfotografie te promoten als een stedelijk onderzoeksmiddel, een vorm van culturele communicatie en visuele kunst. De belangrijkste ambitie is om - geïnspireerd door het Brusselse landschap - een internationaal platform te bieden waar inwoners en geëngageerde fotografen met een frisse blik Brussel bekijken.
De hoofdactiviteit van het festival vindt elk jaar plaats in oktober. Het programma is opgezet rond twee fotografiewedstrijden, waarvan de beste foto's zullen worden getoond in een open tentoonstelling in Brussel. Aanvullend zijn er verschillende culturele activiteiten waaronder lezingen, workshops, rondetafelgesprekken, fotowandelingen en portfoliobeoordelingen, die vele gerenommeerde fotografen en enthousiastelingen zullen samenbrengen.

SELECTED WORKS
Het Brussels Street Photography Festival (BSPF) zet zich in voor de promotie van de deelnemers aan de wedstrijden en probeert hun zichtbaarheid voor het grote publiek te vergroten door middel van verschillende initiatieven die in de loop van het jaar, voor, tijdens en na het festival zelf zullen plaatsvinden. De Geselecteerde Werken is één van deze initiatieven die het werk van verschillende deelnemers aan een unieke tentoonstelling rond een subjectief thema onder de aandacht brengt.

SELECTED WORKS @ VIAVIA CAFÉ
Voor deze specifieke gelegenheid werkt het BSPF samen met ViaVia Café, een bekende ontmoetingsplaats in het centrum van Brussel, aan de creatie van de 5de Geselecteerde Werken tentoonstelling in twee jaar en de tweede in 2018.
De officiële tentoonstelling in ViaVia Café zal plaatsvinden van juni tot half juli met de officiële opening op donderdag 14 juni om 20u.
Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/1049157791903667/

CURATION AND PARTNERS
De BSPF is een project van Cakri, een culturele vereniging in Brussel met als doelstelling het stedelijke landschap met culturele projecten te verrijken. Het BSPF wordt gecureerd door Brussels Newsroom, een platform dat stadsonderzoek verricht, gericht op het dagelijkse leven van Brussel en de mensen van WorldSP.co, de populaire op tumblr gebaseerde straatfotografiesite.
Ons team van enthousiaste supporters – die het BSPF hebben vertrouwd en een wil hebben om het imago van Brussel te verbeteren – bestaat uit: Brussels Newsroom, WorldSP.co, Ville de Bruxelles, Visit Brussels, MAPS, The Photo Academy, Magnum Photos, Hotel NH Bloom Brussels, Laboriver, Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek, Muntpunt en Halles Saint Géry.
We zijn momenteel aan het spreken met andere potentiële partners, waaronder culturele organisaties, scholen en openbare instellingen.

Facebook: https://www.facebook.com/BrusselsStreetPhotographyFestival/
Twitter: https://twitter.com/BSPFestival_Off
Instagram: @bspfestival

Info

Waar Brussels Street Photography Festival
Rouppeplein 21
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 juni 2018 tot 14 juli 2018
Prijs gratis
Organisatie Brussels Street Photography Festival
Contact info@bspfestival.org
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier