U bent hier:

Het Betere Boek: Grand Tour langs de Middellandse Zee

In 2019 maken we met het literair festival Het betere boek een Grand Tour langs de Middellandse Zee: een van de meest bereisde gebieden ter wereld, met een onuitputtelijke schat aan verhalen, van de Grieken tot vandaag. Verhalen zijn van alle tijden en voeren ons mee naar plekken die we misschien nooit zullen bezoeken: van Gibraltar, de Zuilen van Hercules van Paul Theroux, langs de Spaanse kust naar de Franse Riviera, met de ferry naar de eilanden, de resten van de Romeinse beschaving tot in de hak van de laars, de Dalmatische kust, het door oorlog hertekende Joegoslavië, verder naar Albanië en Griekenland waar Odysseus ronddwaalde en nu crisis heerst, tot Istanbul en het Ottomaanse rijk waar vandaag schrijvers en journalisten moeten zwijgen, vandaar naar woelige gebieden Syrië, Libanon en Israël om via Egypte tenslotte te belanden in de betoverende, tegelijk onrustige Maghreb en de moeilijke hoop op een Arabische Lente, tot aan het Tanger van Paul Bowles en zijn Sheltering Sky.
De Middellandse zee met zijn (schier)eilanden, bergen, hoog- en laagvlakten en woeste kusten, doet wegdromen. Tegelijk is het gebied sinds 3000 jaar een bakermat van beschaving en culturele ontwikkeling. Het verhaal van deze zee is evenzeer een politiek verhaal, met steden en havens die getuigen van een intense geschiedenis en actualiteit, wegen over land en zee die ons herinneren aan onophoudelijke migratiestromen.

Het Betere Boek biedt je een rijk palet van auteurs uit binnen- en buitenland met verhalen over en visies op deze wonderlijke en woelige zee, toen en nu.

Info

Waar Diverse locaties in Gent (Bibliotheek De Krook en Minard)
Diverse locaties in Gent
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 18,00 €; Lid Willemsfonds / student: 12,00 €; Willemsfonds deal: 25,00 €
€ 18,0
Reservaties
Links
Trefwoorden jongerentip, lzwl