U bent hier:

HERMESensemble & Karin de Fleyt - VENSTERS (Lucien Goethals)

Na twee jaar verzamelen, restaureren, analyseren en herformuleren keert dit audiovisuele stuk van de Belgische componist Lucien Goethals eindelijk terug in concertvorm. Het stuk werd geschreven in 1967 voor twee sprekers, bandrecorders, filmprojectie, cello, piano en 3 percussionisten, maar het werd slechts af en toe uitgevoerd vanwege technische problemen. VENSTERS is belangrijk als de eerste Belgische 'expanded' film, die analoge en digitale media combineert.
Fluitiste Karin de Fleyt brengt het werk weer tot leven door dit concert en opnames met het hedendaagse muziekcollectief HERMESensemble. Bovendien integreert ze een tekst van dichter Jan van der Hoeven in dit filmische concert. Van der Hoeven was een belangrijke inspiratiebron voor Lucien Goethals en uiteindelijk werden hun ontmoetingen en samenwerkingen tastbaar op het podium.

VENSTERS wordt gepresenteerd in samenwerking met HERMESensemble, studenten en alumni van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Bob Mees en Godart Bakkers (Art Cinema Off off en KASK Gent), en Juan Parra Cancino (geluidstechnicus).

Filmprojectie: Bob Mees
Cello: Karin Broeckhove
Piano: Marc Maes
Percussie 1: Gaetan La Mela
Percussie 2: Pieter Bernaert
Percussie 3: Corneel Vandervaart
Spreker 1: Danielle Denul
Spreker 2: Rino Sokol
Geluidsregisseur: Juan Parra Cancino
Regisseur: Karin de Fleyt
Trailer: Hannah Balliu

Locatie: Witte zaal, Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Desguinlei 15, 2018 Antwerpen)
Een inleiding tot het werk wordt gegeven door Karin de Fleyt om 7.30 uur.
Gratis toegang

Dit evenement maakt deel uit van ARTICULATE, het onderzoeksfestival van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Meer informatie: www.articulateresearchdays.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Art&Research
Links
Trefwoorden KUNST, concert, filmconcert, projectie, analoge projectie, Lucien Goethals, Hermesensemble, hedendaagse muziek, Belgische componist