U bent hier:

Here Comes the Summer: RUI CHAFES

Tentoonstelling Installatiekunst

De tweede editie van Here Comes the Summer brengt opnieuw een werk uit de collectie van S.M.A.K. voor langere periode naar Grimbergen.
De tweede editie van Here Comes the Summer brengt opnieuw een werk uit de collectie van S.M.A.K. voor langere periode naar Grimbergen: Kränker Engel van de Portugese kunstenaar Rui Chafes is een bijzonder poëtisch werk dat beweegt op het ritme van de seizoenen. 

OPENING zo 23.09 om 11u in het Van der Nootpark (naast Ter Borre, Sint-Amandsplein 7, Strombeek-Bever). Dichteres Inge Braeckman draagt voor uit haar nieuwe gedicht. Aansluitend: laatste pop-upconcert van 2018 met de Brussels-Portugese band GOING. Gratis.
 


Een trieste boom in de winter. Een vreemde verschijning in het midden van het bos. Om het even welke boom in om het even welk bos of veld, want deze sculptuur beweegt, zij heeft geen definitieve plaats, zoals elke engel. Een boom die tijdens de winter zijn bladeren heeft verloren. In de winter is het bos bevroren en leeg. Naakt. De kale takken met hun bevroren, grijze taken krijgen een menselijke gedaante. Zoals een verschijning, alleen tegen de hemel in het koude winterbos, ontwaart men een zeer fijn figuur dat zware, zwarte tranen laat vallen. Een zieke engel die wil opstijgen. 

Rui Chafes, Lisboa 2001.
Met het project Here Comes the Summer - een initiatief van Museumcultuur Strombeek/Gent- ontvangt Grimbergen elke zomer een nieuw kunstwerk uit de collectie van S.M.A.K. 5 zomers: 5 werken. 

Info

Links
Waar Vandernootpark
Sint-Amandsplein 7
1853 Strombeek-Bever
Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Trefwoorden grimbergen, strombeek, van der nootpark, seizoensopening, rui chafes, kranker engel, S.M.A.K. Gent, inge braeckman, going, pop up, pop upterras, jongerentip, Bevestigd2020

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!