U bent hier:

Help! Een nieuwe vzw-wetgeving!

Cursus of workshop Erfgoed

Sinds 1 mei 2019 is er een nieuwe wetgeving van kracht voor vzw’s. Wat is er veranderd? Wat zijn de nieuwe verplichtingen? Hoe breng je jouw vzw in regel? Tegen wanneer moeten vzw’s in orde zijn? Wat zijn de basisvoorwaarden voor een gezond en haalbaar vzw-beheer? Wat betekent het dat de overheid vzw’s wettelijk als ondernemingen beschouwt? Wat zijn de voordelen om vzw te blijven/worden? Wat zijn hierbij erfgoedgerelateerde voorbeelden of aandachtspunten? Je krijgt tijdens deze infosessie een antwoord op al jouw vragen.
Lesgever

Luk Tas is thuis in de cultuursector door zijn werkervaring als voormalig cultuurbeleidscoördinator, voormalig coördinator in een socioculturele vzw en vrijwillig bestuurder in een lokale vzw. Als medewerker bij Scwitch ondersteunt hij socioculturele organisaties in hun zakelijk beheer en is hij helemaal thuis in alle aspecten van de nieuwe vzw-wetgeving. Scwitch werd opgestart door Sociare en De Federatie voor de ondersteuning van socioculturele organisaties in hun zakelijk beheer.

Doelgroep

(Erfgoed)verenigingen en gemeenschappen die vragen hebben over hun wettelijk statuut en de nieuwe vzw-wetgeving

Praktisch

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de infosessie via het inschrijvingsformulier op de pagina www.historiesvzw.be. Deelnemen kost 5 euro. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE95 7370 4813 2958 BIC KRED BE BB op naam van Histories met als vermelding ‘vzw-wetgeving+ naam deelnemer’. Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes via daphne.maes@historiesvzw.be of 015 80 06 30.

Data

Woensdag 23 september 2020, 19u30-22u00: ONLINE vorming (i.s.m. Erfgoedcel Leuven)
Dinsdag 27 oktober 2020, 19u30-22u00: ONLINE vorming (i.s.m. Erfgoedcel Waasland)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Online event
Online event
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 27 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Histories vzw
Contact daphne.maes@historiesvzw.be
015/80.06.30
Trefwoorden vzw wetgeving, erfgoed, Histories vzw