U bent hier:

Heimat - de trilogie

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In een eenmalige trilogie brengt de Nwe Tijd alle ‘Heimat’-voorstellingen bij elkaar. Om te kijken wat ze nu samen te zeggen hebben over vandaag. En vooral over morgen. Want hoe komt het dat zo veel mensen zich zo alleen en machteloos voelen in deze wereld? En hoe kunnen we daaruit ontsnappen?
Acht jaar geleden woonden de makers van De Nwe Tijd voor de voorstelling ‘Heimat’ een week in een rusthuis in Oostende. Ze wilden weten hoe mensen die geboren waren in een ander tijdperk keken naar de toekomst. En of ze, nu ze aan het eind van hun leven waren, misschien tips hadden voor hoe je dat moet doen – dat leven.


De prille twintigers van toen werden ongemerkt dertigers, terwijl de wereld om hen heen ingrijpend veranderde. Twitter kwam, net als Trump, Brexit, De Wever, Wilders, de aanslagen in Parijs, de marsen voor het klimaat.


In die 8 jaar kwam er een ‘Heimat 2’ en een ‘Heimat 3’. Ze reisden naar Groenland om een requiem te spelen op een smeltende ijskap en legden contact via YouTube met de meest eenzame jongen die je je kan voorstellen. Via ontelbaar veel interviews, stapels boeken, en uren onderweg zijn zochten ze naar een antwoord op de vraag: in wat voor wereld leven we?


Nu brengen ze deze drie voorstellingen bij elkaar, in een finale, een eenmalige trilogie, om te kijken wat ze op dit moment samen te zeggen hebben over vandaag. En vooral over morgen. Want hoe komt het dat zo veel mensen zich zo alleen en machteloos voelen in deze wereld? En hoe kunnen we daaruit ontsnappen?


In de pers


Credits

Van en met: Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van de brul, Loes Swaenepoel en Freek Vielen│ Muziek: Harald Austbø │ Lichtontwerp: Sander Salden │Kostuumontwerp: Sabina Kumeling │ Decoruitvoering en technische ondersteuning: Ron Van Eycke en Tom van de Oudeweetering │ Ontwerp affiche: Alexander Daems

Info

Links
Waar ccBe - Schouwburg
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 4 april 2020
Prijs
Basistarief: € 14,00; kassa: € 16,00
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Berchem | CC Berchem

Taaliconen

Je begrijpt veel Nederlands en spreek het goed. Meer info
Trefwoorden a-kaart, ccbe, ccberchem, cultuurcentrum berchem, heimat, trilogie, de nwe tijd, theater, toneel, driekoningnestraat, vier taaliconen