U bent hier:

Heerlyckheid Iseghem of Isotopia deel 1

Festival Meerdere kunstvormen

In het kasteelpark van het Blauwhuis groeien de planten sneller, klinkt het koper beter, smaken de taarten lekkerder en katapulteren we je terug naar de middeleeuwen.MIDDELEEUWS DORP (11.00 UUR – 17.00 UUR)
Terwijl voor het kasteel de jaarlijkse plantenbeurs ‘Tuin & sfeer’ bloeit, verrijst er achter het kasteel een middeleeuws dorp.
Laat je straffen door de beul, troosten door de minnestreel of genezen door het kruidenvrouwtje. Neem in de ‘schildknaepenschool’ zelf de kruisboog ter hand, leer vechten met het zwaard of schieten met de reuzegrote katapult. Sla je eigen munt, verwarm je in de smidse, trek je zotskap aan voor de middeleeuwse poppenkast of blink je harnas op voor een fotoshoot avant la lettre.
IZEGEM MUZIEKSTAD
Verwacht je aan spetterende concerten van alle Izegemse harmonieën en fanfares:
11.00 UUR Koninklijke Harmonie LEO XIII
15.30 UUR Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht Kachtem
16.30 UUR Koninklijke Stadsfanfaren
17.30 UUR Koninklijke Harmonie van de Congregatie

BAKE-ON IZEGEM
Ding mee naar de titel van beste amateur taartbakker van Izegem.
In het mooie park van Kasteel Blauwhuis kunnen alle amateur taartenbakkers hun lekkerste creaties laten beoordelen door een professionele jury met onder anderen Johan Geldhof van Chocolaterie Parfait en Hans Martens, winnaar van Bake Off Vlaanderen.

Aarzel niet en schrijf je nu reeds in voor één van de volgende categorieën:
• Droog gebak: van frangipane over carré confiture tot brownies.
• Fruittaarten: alles waar fruit in verwerkt is.
• Biscuit: van bruidstaart tot Javanaise
• Wereldgebak: liever iets exotisch? Ga je gang!
• Professionals


Voor elke categorie laten we tien inschrijvingen toe. Per categorie kan de jury beslissen om bij teveel inschrijvingen met een voorproefselectie te werken.
Wil je graag deelnemen en kans maken op schitterende prijzen, stuur dan voor 15 mei een mail met vermelding van je naam en de categorie waarin je wil deelnemen naar bake-on@izegem.be.

Wij verwachten je dan op zondag 27 mei tussen 13.00 en 13.30 uur aan de achterkant van Kasteel Blauwhuis met jouw creatie. Vanaf 14.00 uur begint onze jury met het beoordelen, rond 15u30 worden de winnaars bekend gemaakt. Het publiek kan proeven en de opbrengst gaat naar de Voedselbank Izegem.

Het volledig wedstrijdreglement vind je op www.isotopiafestival.be.

Kinderen tot 12 jaar kunnen cupcakes versieren tussen 14.00 en 17.00 uur. Wij zorgen voor cupcakes en het decoratiemateriaal. Je hoeft je hiervoor niet vooraf in te schrijven.PLANTENBEURS TUIN & SFEER (10.00 UUR – 18.00 UUR)
Naast de tientallen stands met een uitgebreid aanbod van planten, struiken, bomen, decoratie- en tuinmateriaal verrast de Vlaamse Vasteplantenvereniging met tal van workshops en demonstraties rond het thema ‘Vlinders en bijen in de tuin’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar kasteeldomein Blauwhuis
Gentseheerweg
8870 Izegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 mei 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Cultuurhuis De leest
Contact 051 337 610
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Heerlyckheid Iseghem of Isotopia deel 1 op UiTmetVlieg.be