U bent hier:

Heemmuseum Het Molenijzer

Tentoonstelling Erfgoed

Het Molenijzer is een knus en gemoedelijk museum. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van het nabije en verre verleden. Tal van aspecten worden hier tentoongesteld: een woonkamer, een slaapkamer, oude volksspelen, wassen en plassen,... Ook ambachten, zoals de smidse of de klompenmakerij, komen aan bod. In het Lingerie- en Ondergoedmuseum zie je de evolutie van het ondergoed van 1900 tot nu.
GROEPSBEZOEKEN:
Groepsbezoeken aan het museum kunnen enkel plaatsvinden tussen 1 april en 31 oktober. Omdat het museum niet verwarmd is kan het er in de winterperiode veel te koud zijn. Uitzonderlijk kan in de winter toch een bezoek toegestaan worden.
Een groep bestaat uit minstens 15 personen. Groepen van minder dan 15 personen worden niet geweigerd, maar betalen wel voor 15. In de inkomprijs van EUR 2 zit de vergoeding voor het gidsen inbegrepen.

(Voor individuele bezoekers op zondag is het museum gratis toegankelijk)

LINGERIE- EN ONDERGOEDMUSEUM
Sinds 4 augustus 2006 heeft Vlaanderen er een uniek museum bij, met name het eerste Lingerie- en Ondergoedmuseum.
Gelegen op de site van het heemmuseum Het Molenijzer in de gemeente Putte toont dit museum een deel van haar collectie. Na jarenlange zoektochten bevatte de collectie bij de opening een 600 stuks, ondertussen opgelopen tot bijna 900 stuks aan lingerie en ondergoed.

Meer info over het Lingerie- en ondergoedmuseum: contacteer Staf De Winter: 0495 236946 | dewinter.staf@skynet.be

Info

Links
Waar Heemmuseum Het Molenijzer
Heuvel 41b
2580 Putte

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zondag
Prijs gratis
Organisatie Heemkring Het Molenijzer vzw
Contact alfons.vekemans@scarlet.be
+32 1 5752798, +32 497 342690
Trefwoorden top3705, Bevestigd2020