U bent hier:

He shouts silently into the void - Renée Pevernagie

Tentoonstelling Grafiek

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert de expo “He shouts silently into the void” van Renée Pevernagie.
U bent van harte welkom op de vernissage, vrijdag 8 november van 18 u. tot 20.30 u.

“De manier waarop beelden ontstaan bij analoge film en bij fotografie is een inspiratiebron voor mijn werk. De beelden die ik maak doemen op zoals bij het ontwikkelen van een foto in de donkere kamer of in cinema, waar beeldinhoud gestalte krijgt op het witte doek in een volledig verduisterde zaal. Het filmische karakter in mijn werk wordt versterkt door het formaat en de geënsceneerde lichtinval.

Ik kras het beeld uit met stukjes staalwol, die ik omgevormd heb tot een tekenmateriaal. Het maakt minuscule lijnen in de houtskool, die enerzijds een flou en gedempt effect veroorzaken en anderzijds zeer lichtgevend zijn. Het raster – bestaande uit minuscule, ingekerfde lijnen – reageert met de door staalwol weggekraste delen. Er ontstaat een frictie tussen de twee, die versterkt wordt door de laag pigment ertussen. Deze ondergrond geeft ook textuur aan de tekening, waardoor het de allure krijgt van een schilderij op doek.“

http://reneepevernagie.blogspot.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar FOD Werkgelegenheid Arbeid Sociaal Overleg
Ernest Blerotstraat 1
1070 Anderlecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 november 2019 tot 17 januari 2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier