U bent hier:

Hatsjoe... gezondheid. Over gezondheid, hygiëne en pandemieën in de Romeinse tijd

8 jaar

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

Ook onder de indruk van de impact van het coronavirus op onze samenleving? Dan kunnen we je misschien wel boeien met onze nieuwe thema-rondleiding 'Hatsjoe... gezondheid! Over gezondheid, hygiëne en pandemieën in de Romeinse tijd' die jong en oud aan de hand van de attributen van de Romeinse arts Galenus en de godin Hygieia meeneemt naar de Oudheid.
Je komt te weten hoe en waar epidemieën konden ontstaan en hoe men die probeerde te vermijden. We leggen ook uit waarom allerlei remedies zoals religie, mythologie, kruidengeneeskunde maar ook je reinste kwakzalverij gewoon naast elkaar bestonden.

Daarnaast gaan we ook in op de gevolgen van deze moordende ziektevlagen voor het ganse rijk, van innovatieve infrastructuurwerken zoals riolering, waterputten en badhuizen tot de toenemende aanwezigheid van Germanen binnen het Romeinse rijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2
9620 Velzeke-Ruddershove (Zottegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van13:00tot17:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; senioren: 5,00 €; Kinderen en jongeren t.e.m. 18j, lerarenkaart, combiticket andere provinciale erfgoedsite en mensen met een beperking en hun begeleider: 0,00 €; Rondleiding met gids: 60,00 €; Rondleiding met gids (scholen, organisaties voor jongeren...): 30,00 €; Gezinstarief: 10,00 €
€ 7,0
Reservaties
Organisatie Provinciaal Archeocentrum Velzeke
Trefwoorden Romeinen, Archeologie, geschiedenis van de geneeskunde, Klassieke oudheid
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Hatsjoe... gezondheid. Over gezondheid, hygiëne en pandemieën in de Romeinse tijd op UiTmetVlieg.be