U bent hier:

Hans Bossmann | Artist in Residence

Tentoonstelling Cursus of workshop Schilderkunst Decoratieve kunst Creativiteit

Kom mee tekenen met Hans Bossmann en neem deel aan het project 'reünie van voorwerpen'.
Op verschillende publieke locaties in Antwerpen nodigt Hans voorbijgangers en bezoekers uit om samen witte Ikea-tafeltjes vol te tekenen met vierkantjes.


Ook kan je een object mee naar huis nemen om te betekenen met een zwart herhalend patroon. Deze objecten zijn wit geverfde voorwerpen uit de Kruithofcollectie van het MAS. 


De betekende voorwerpen worden nadien opnieuw samengebracht in een ‘reünie van kruithofvoorwerpen’ of United Objects. Dit is een tentoonstelling die door de deelnemers zelf mee wordt ingericht in een vitrinekast. Deze zal plaatsvinden in het MAS op 31 oktober van 10 tot 12 uur. De kortste expo van het jaar!

Na afloop worden de kunstwerken door de tekenaars ergens in de openbare ruimte achtergelaten, als geschenk aan de bewoners van de stad.
De verhalen over de ontmoetingen die in het atelier plaatsvinden worden gedocumenteerd en samengebracht in een publicatie. De participatieve werkwijze van Hans Bossmann brengt al tekenend mensen van divers pluimage bijeen en laat hen met elkaar in dialoog gaan zodat er een verbinding ontstaat en ze elkaar kunnen ont-moeten.

 


UnitedObjects

Info

Links
Waar Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Wanneer
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Leeftijd 18+
Organisatie bibliotheek Permeke
Trefwoorden kunst, participatieve kunst, tekenen, hans bossmann, de veerman, united objects, collectie Kruithof, MAS, volwassenen, atelier