U bent hier:

Handmade Sounds

Wandelparcours langs drie korte geluidsperformances

Met Handmade Sounds onderzoeken we, samen met Handmade in Brugge, de link tussen klank en creatieve ambachten, tussen geluid en makers. We nemen het publiek op sleeptouw langs drie verschillende locaties; elke performance duurt 20 à 30 minuten. Tussendoor kan je een doe-het-zelf-installatie bespelen.
DIANNE VERDONK
De Nederlandse geluidskunstenares Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Hierbij wil ze een ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressiviteit bereiken. Voor haar zelfgemaakte instrumenten is ze heel bewust bezig met materiaalkeuze en het ambachtelijke karakter ervan. Voor alle instrumenten die ze bedacht, geldt: om er geluid uit te krijgen moet je moet eerst iets doen. Het publiek krijgt daarom ook zelf de kans om de instrumenten zelf uit te proberen. Op AMOK presenteert ze drie van haar creaties: de Bellyhorn (een groot, beestachtig en knuffelbaar bas-instrument dat bespeeld wordt door in een grote hoorn te zingen), La Diantenne (een buigbare metalen plaat die ze buigt om de klank te vervormen) en de Pulseyarn (een grote, ritmische slinger). Met deze instrumenten maakt Dianne kleurrijke, elektro-akoestische liedjes en korte composities.

HANS BECKERS & TEUN VERBRUGGEN: SONITUM VODA
Kan je met stoom muziek maken? Kan je water melodisch en ritmisch bespelen? Met de geluidsinstallatie Sonitum Voda onderzoeken soulmates Hans Beckers en Teun Verbruggen de klank van water en stoom. Sonitum Voda is het vervolg op Sonitum Horarium, een geluidsinstallatie met zand. Na de klank van zand is nu dus de klank van water aan de beurt. Borrelende ritmes, sissende waterdamp, druppelende noten, klotsende melodieën, … een heel resem aan waterklanken wordt omgetoverd in muziek. Sonitum Voda zoekt de grenzen op tussen muziek en performance en tussen klank en beeld.
Productie: ChampdAction
Coproductie: KAAP en KWP Pianofabriek

FIRST DATE: KAREN WILLEMS & MARIANNE VANDENBUSSCHE
Speciaal voor AMOK zetten we een ‘First Date’ op tussen een muzikante en een houder van het label ‘Handmade in Brugge’. In deze creatie komen beide werelden dichter bij elkaar.
Karen Willems (Inwolves, Zita Swoon, Mauro Pawlowski,...) is drumster, percussioniste, componiste en een van de meest inventieve muzikanten van haar generatie. Het instinct regeert in haar muzikale wereld. Haar solowerk, waarbij ze kiest voor ‘een feest van aanraking in plaats van technische hoogstandjes’, zit momenteel in een onderzoeksfase. Deze first date met een ambachtelijke maker past mooi in dit plaatje.
Marianne Vandenbussche werkt zowel met klei als porselein. Haar robuust gebruikskeramiek is op wiel gedraaid, haar porseleinen objecten zijn dan weer minutieus met de hand opgebouwd en refereren naar een onderwaterwereld met koralen en anemonen. Sedert 2019 is ze ook een trotse houder van het label ‘Handmade in Brugge’.

PERMANENTE DOE-HET-ZELF-INSTALLATIE (De Republiek, 14u - 18u, gratis)

OORVEEG (BENNE DOUSSELAERE & THOMAS SMETRYNS)
Met hun zelfgebricoleerde installatie ‘Oorveeg’ stellen geluidskunstenaars Benne Dousselaere en Thomas Smetryns je in staat om aan de hand van enkele eenvoudige handelingen je eigen mini-compositie te maken. Je gaat aan de slag met objecten en samples en eenmaal klaar laat je jouw zelfgemaakte creatie los op de nietsvermoedende stamgasten van De Republiek.

Handmade Sounds is een samenwerking van KAAP en Handmade in Brugge. Handmade in Brugge inspireert en stimuleert co-creatie en innovatie door het verbinden van ambachten en technologie. Zo draagt ze bij tot een creatief en gunstig klimaat voor makers en initieert ze crossovers met andere sectoren zoals erfgoed, economie, industrie, toerisme en onderwijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar AMOK Pop-Up
Sint-Jakobsstraat 33
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 11 november 2019
Prijs
Basistarief: 15,00 €; voorverkoop: 12,00 €
€ 15,0
Organisatie Kaap
Links
Trefwoorden AMOK