U bent hier:

Halva // concert

Concert Folk en wereldmuziek

Dit Belgisch-Duits-Deens-Israëlisch klezmerensemble rond Nicolaas Cottenie gaat op zoek naar de overeenkomsten tussen traditionele klezmermuziek en de invloeden uit culturen die de Jiddisch-sprekende joden in Oost-Europa omringden: Grieks, Hongaars, en zelfs Westerse klassieke muziek. Dat resulteert in muziek die bruist van de energie en vaak uitnodigt tot dansen. Muziek die ondanks de vele invloeden toch nog steeds helemaal klezmer is, maar tegelijk ook de grenzen van het genre aftast op zoek naar een fusie tussen Westerse en modale concepten van consonantie en dissonantie.
Het repertoire bestaat uit nieuwe composities, vooral geschreven voor Nicolaas Cottenie. Deze talentvolle violist ging jarenlang bij enkele grote meesters van de klezmer in de leer en rond met deze plaat ook een tweejarig onderzoek over de historische connectie tussen compositie en improvisatie af aan het conservatorium van Antwerpen. Nergens gaat de ziel van de klezmer (bruiloftsmuziek van de Ashkenazische Joden uit Oost-Europa) verloren, en het album kreeg dan ook internationale lof toebedeeld. Muziek die zowel spreekt tot het hart als tot het verstand.

“An album that I can barely get enough of.” (Rootstime Magazine)

Met Alina Bauer (DE) en Nicolaas Cottenie (BE) op viool, Eline Duerinck (BE) op cello, Antje Taubert (DE) op klarinet, Robbe Kieckens (BE) op percussie, Ira Shiran (ISR) op accordeon en piano.


Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveer via de link hieronder of de reserveerknop op onze website www.tey.be/programma

zondag 20 oktober - 16u
Deuren open om 15u

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Ey
Koutermolenstraat 6 B
9111 Belsele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 20 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 13,00 €; Lid van Muziekclub 't Ey: 10,00 €
€ 13,0
Reservaties
Organisatie Muziekclub 't Ey
Contact info@tey.be
03 772 11 93
Trefwoorden Muziekclub t Ey, roots, Alina Bauer, viool, akoestische folk, Akoestische muziek, Acoustic Folk, Folk, Sint-Niklaas, Waasland