U bent hier:

GUIDO HEINKE - PIANOTUNE 2020 PIANOTUNE 2020 Beethoven 2020 - GEANNULEERD

+1 punt

Concert Klassieke muziek

De Duitser Guido Heinke studeerde bij Elza Kolodin, Hans Leygraf, Vitaly Margulis en Fany Solter. Masterclasses volgde hij bij Vladimir Ashkenazy en György Sebok. Als liedbegeleider volgde hij een opleiding bij bariton Hanno Müller-Brachmann in de Liedklasse van Dietrich Fischer-Dieskau in Berlijn. Hij was prijswinnaar van de internationale pianowedstrijd van Jaén in Spanje en Porto in Portugal. Als solist, kamermusicus en liedbegeleider concerteerde hij in veel Europese steden zoals Heidelberg, Hamburg, London, Brussel, Berlijn, Rome met o.a. het Leipzig String Quartet, Mandelring String Quartet, Ma’alot Quintett, Hanno Müller-Brachmann, Kim Min, Gottfried von der Goltz, Magdalena Rezler en Gustav Rivinius.
Heinke combineert Beethovens zevende en 26ste pianosonate met de laatste sonate die de componist op papier zette. De Op. 10 sonates worden als experimenteel omschreven. Beethoven begint zich duidelijk verder van zijn eerdere modellen te bewegen. Sonate Op. 81a wordt beschouwd als één van Beethovens sterkste sonates uit zijn middenperiode en vormt een brug naar zijn late periode. Net als andere sonates uit Beethovens late periode bevat sonate Op. 111 fugatische elementen en is ze ook uitvoeringstechnisch een veeleisend werk. De compositie bestaat uit twee zeer contrasterende delen. Het eerste deel is stormachtig en gepassioneerd, het tweede deel is een serie variaties en voelt duidelijk optimistisch. Deze pianosolo laat je de evolutie ervaren, die Beethoven doormaakte.

2020 staat in het teken van Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van zijn 250ste geboortedag presenteert CC Maasmechelen een divers programma, dat een ode is aan de genialiteit van de componist.

L. van Beethoven: Sonate nr. 7 in D Op.10 nr.3, Sonate nr. 26 in Es Op. 81a Les Adieux, Sonate nr. 32 in c Op.111

Guide Heinke: piano

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42
3630 Eisden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasland: € 3,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS