U bent hier:

Griezelig Grensland: De vergeten vagebonden 3.0

De geschiedenis van Merksplas-Kolonie is buitengewoon fascinerend. Niet enkel door de prachtige natuur, gebouwen en dreven, maar ook door de vele verhalen van de kleine verloren mens en de vergeten vagebond.
Tijdens deze vernieuwde wandeling met 't Veussels Tonjel komen de verhalen weer tot leven, zodat we de vagebond niet vergeten!
De wandeling eindigt in het gevangenismuseum, in de kelder van de Landloperskapel.

Max. 50 personen per voorstelling. Gezinsvriendelijke wandeling, wandelschoenen aangeraden.
In de toegangsprijs zit een drankje inbegrepen.
Tickets zijn online te koop bij www.ticketgang.eu of in het Toerismekantoor van Merksplas, Markt 1 (Kijk hier naar de openingsuren).

Griezelig Grensland


De grensstreek is een omgeving met een rijk verleden. Vroeger zwierven hier Vikings, smokkelaars en landlopers rond. Tijdens de lange winteravonden aan het haardvuur vertelden de bewoners elkaar levendige griezelverhalen over zwevende kruisjes, heksen, mysterieuze verdwijningszaken en nog veel meer.
In de maanden oktober en november wil het Land van Mark & Merkske de vroegere vertelavonden terug in ere herstellen. Lokale toneelgezelschappen of andere verenigingen brengen de volksverhalen opnieuw tot leven en dit steeds op een sfeervolle locatie en vergezeld van een hapje of een drankje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Landloperskapel
Kapelstraat 9
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Kinderen: 8,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Het Land van Mark & Merkske
Contact toerismemerksplas@skynet.be
+32 (0)14 63 94 77