U bent hier:

Gratis publieke ceremonie voor het Amazonewoud met Shipibo medicijnvrouw

De branden zijn meer en meer het Amazonewoud (SachaMama) aan het vernielen. Illegale mijnbouw, houthakkers, verwoestende landbouw...
Dit is een unieke en belangrijke ceremonie, een avond van gebed voor vergeving, liefde, hoop en heling voor SachaMama, de Moeder Amazone Jungle.
Dit is uw kans om hier aan deel te nemen en te helpen.
In al haar wijsheid, respect en liefde, zal Mama Selmira, een oude medicijnvrouw uit de Shipibo-stam in Peru, een indrukwekkende gebedsceremonie doen in de taal van haar voorouders, de Shipibo uit het Amazonewoud. Ze zal haar geliefde thuis, deze wonderlijke en geneeskrachtige tuin, waar haar voorouders altijd geleefd hebben, danken. Deze tuin, die nu al honderden jaren verwoest wordt. En die nu in brand staat, de thuis van dieren, vogels, bomen en volksstammen....
Het is tijd om iets te doen van betekenis, iets waardevols voor onszelf, onze kinderen, onze families en voor onze thuis hier op Moeder Aarde, PachaMama, met haar rivieren, zeeën, meren, bergen, valleien, canyons, woestijnen, sneeuw, regen, winden, dieren, vogels, vissen en alle levende wezens waarmee we ons dagelijks leven delen. Voor onze SachaMama, het Amazonewoud, die ons voedt en het evenwicht op aarde herstelt.
Mama Selmira wil iedereen uitnodigen, ook families met kinderen, om deel te nemen aan deze bijzondere avond van ceremonie en gebed, die ons kunnen helpen om onze levens te veranderen en onze geliefde SachaMama te helen.

We vragen aan elke deelnemer om kleine takken en bloemen mee te brengen voor de ceremonie (liefst niet gekocht, maar vers uit de natuur). Mama Selmira zal een mand schikken met takken en bloemen als offer. Op het einde zal ze elke deelnemer uitnodigen om zijn of haar eigen bloemen toe te voegen, samen met een gebed van vergeving en heling voor SachaMama. Tijdens deze ceremonie zal Mama Selmira ook haar heilige Ikaros of helende liederen zingen. Op het einde gaan we zingen, dansen en vieren als kinderen van PachaMama, Moeder Aarde.
Een unieke kans om kennis te maken met de cultuur en de tradities van het Amazonewoud en om ook onze stem te laten horen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sportimonium
Trianondreef 19
1981 Hofstade

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 16 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Contact 0497/263754
Trefwoorden Amazonenwoud, indiginous, cultuur, ceremonie, bloemenoffer ceremonie, gebed, shipibo, Peru, Indianen, indiaanse volkeren