U bent hier:

Gratis proefles Ju Jutsu

Sportactiviteit Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport

Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Jujutsu is als budokunst geschikt voor alle leeftijden. Je leert niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar je oefent ook het uitvoeren van verschillende tegenaanvallen zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.
Jujutsu is eigenlijk geen sport. Een vechtsport is gebonden aan regels. Jujutsu daarentegen is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vecht-disciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruik maakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sport Vlaanderen Herentals
Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 september 2019 tot 30 juni 2020
Leeftijd 14+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Makoto Jutsu Do vzw
Contact bestuur@makotojutsudo.com
0474036150
Trefwoorden Herentals, ju, jutsu, jitsu, jiu jitsu, jujutsu, zelfverdediging, verdedigen, verdediging, kunst, art, martial, krijgs, krijgskunst, arts, martial art, zelfverdedigingskunst, verdedigingskunst, jijitsu, volwassenen, bato, batto, nosportvlaanderen