U bent hier:

Grand-hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer

Deel uw leeservaring met andere boekenliefhebbers in de leesclub van bib Viswater.
De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio.


Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.


Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.Maandelijks kan je langskomen in bibliotheek Viswater en wordt er een boek besproken. Het eerste half uur brengt een leesgids het gesprek op gang. Daarna wissel je ideeën en meningen uit met je medelezers.


De boeken die worden besproken zijn te leen bij bibliotheek Viswater met een verlengde leentermijn. De bib houdt hiervoor enkele exemplaren apart. Aarzel niet om ernaar te vragen aan de balie.

Info

Waar Bibliotheek Viswater
Tongerlostraat 2
2040 Berendrecht
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 19 februari 2020
Prijs gratis
Organisatie Vrijetijdscentrum De Schelde
Links

Taaliconen

Je begrijpt veel Nederlands en spreek het goed. Meer info
Trefwoorden bibliotheek, leesclub, a-kaart, vier taaliconen

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas