U bent hier:

Grand Café

Tijdens een gezellige avond samen werden door enkele inwoners van Westrode - leden van de Landelijke Gilde, herinneringen opgehaald over de “goeie ouwe tijd”. Herinneringen aan de vele volkscafés, “staminees” die Westrode rijk was.
Ze kwamen aan meer dan drie-en-dertig, waaronder zelfs verschillende danscafés. Namen als “ ’t Hondsgat”, ”De Smet”, “Liske van den bakker“,”Mie Sus” en zoveel anderen werden opgehaald. Hoe later op de avond, hoe meer de nostalgie bezit nam van de geesten en het duurde niet lang of er werden plannen gesmeed om terug te keren naar de tijd waarin TV en games niet bestonden, toen mensen samen kwamen om te vertellen, een kaartje te leggen, caféspelen te doen , kortom de banden aan te halen tussen de bevolking.
Het ” Grand Café “ was geboren. De plaats waar ooit de Westroodse jeugd haar eerste stappen in de wereld van vertier zette, n.l. de danszaal van “Suske den Beenhouwer” , was de uitgelezen plek om te starten.
Zodoende wordt op vaste tijdstippen gelegenheidscafé gehouden in het parochiehuis dat vroeger de zaal was van “Suske den beenhouwer” of “Mie Sus”, waar iedereen hartelijk welkom is en de warme sfeer de tijd van vroeger laat herleven.
Laat u onderdompelen in de tijd, toen alles nog simpel en gewoon was en problemen werden opgelost met een kwinkslag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Parochiehuis Westrode
Jan Hammeneckerstraat 57
1861 Wolvertem (Meise)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 mei 2019 tot 6 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basisprijs: € 10; kinderen tot 12 jaar: € 6
€ 10,0
Organisatie Landelijke Gilde Westrode
Contact jan.cloots@skynet.be