U bent hier:

Grabbelpas zomer 2020 - week 2 (geb 2014 tem 2008)

+1 punt 6 jaar

Cursus of workshop Meerdere kunstvormen

Creatief bezig zijn en plezier beleven, dat is wat Grabbelpassen zo leuk maakt! Tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie kan je daarvoor ook bij ons terecht.
Omwille van de coronacrisis biedt het gemeentebestuur van Melle deze zomer de Grabbelpasactiviteiten aan in weekbubbels. Dit wil zeggen dat je niet per dag en per activiteit kan inschrijven, maar enkel voor een volledige week.

Een Grabbelpas week kost 45 euro, voor deelnemers met een UiTPAS kansentarief is het 9 euro, voor EDChouders is het 22,5 euro en zij mogen gratis 1 begeleider meebrengen. De annulatievoorwaarden vind je terug op onze website https://www.melle.be/annulaties.

De activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten of in goed verluchte binnenruimtes doorgaan, dit verkleint de kans op besmettingen. Ook handen wassen wordt ingepland: bij de start van de activiteiten, na ieder toiletbezoek en voor het eten.

Het is niet verantwoord om kinderen naar Grabbelpas zomer 2020 te brengen die ziekteverschijnselen vertonen. Indien wij dit merken, zijn wij genoodzaakt om uw kind in quarantaine te zetten en wordt er verwacht dat je het kind direct kan komen ophalen.

Ondertussen blijft de situatie rond het coronavirus zich verder ontwikkelen. Ouders kregen het perspectief om weer op vakantie te gaan.
Enkele belangrijke afspraken voor kinderen die terugkeren van een vakantiebestemming met code rood of oranje:
• Als de deelnemer uit een rood gebied terugkomt, geldt verplichte quarantaine (14 dagen) en dient deze dus gerespecteerd te worden. De deelnemer kan in dit geval dus tijdens de quarantaineperiode niet deelnemen aan de activiteiten.
• Bij de oranje gebieden is quarantaine sinds 14/07 niet meer nodig, wel extra waakzaamheid. Een test wordt niet aangeraden.
• Groen = het kind kan deelnemen zonder problemen.
Als organisator vertrouwen we hiervoor op de verantwoordelijkheid van de ouders.


Het programma voor deze week:

Maandag 24 augustus - Radio Gogo

Wil jij je eigen radioprogramma leren maken?
Zelf muziekjes kiezen en het weer presenteren, het nieuws of de verkeersinformatie aankondigen?
Gedurende deze workshop zijn jullie echte radiopresentatoren.
De DJ van dienst zorgt voor een vleugje muziek en jullie voor de ambiance.

Dinsdag 25 augustus - Boomwhackers, ukulele en stoelpercussie

Boomwhackers zijn fel gekleurde plastieken buizen, die elk gestemd zijn op een specifieke toon (noot). Hierdoor kan je in groep melodieën creëren, bekende hits spelen, zelf melodieën componeren, … kortom op een speelse en creatieve manier samen musiceren!
Een ukelele lijkt op een gitaar, maar dan veel kleiner, en met maar 4 snaren. We leren enkele basisakkoorden, hoe we onze vingers moeten zetten, hoe we het instrument vasthouden en hoe we met de snaren omgaan. Zo kunnen we al snel eenvoudige (pop)liedjes spelen.
Stoelpercussie is een super toffe workshop en iedereen kan het! Je hebt alleen maar 2 drumstokken en een stoel nodig. In groep kun je super snel coole ritmes bedenken en samen uitvoeren. Voor je het weet ben je samen aan het grooven, gewoon, op een stoel! We maken het zo simpel of complex als jij wilt!

Woensdag 26 augustus - Programmeren, game design en artificiële intelligentie

Tijdens deze dag leren we hoe computers leren denken, hoe robots opdrachten kunnen uitvoeren en hoe spelletjes reageren op wat jij doet. Tijdens uiteenlopende oefeningen leer je zelf stukjes programmeren om zo te snappen hoe een ding uiteindelijk beetje bij beetje zelf beslissingen kan maken. We gebruiken pakketten zoals Lego Boost en Lego Mindstorms en programmeren stukjes in Scratch en de 3D-taal Unity. Je maakt zelfs kennis met 360°-werelden in Virtual Reality. Je leert al spelend!

Donderdag 27 augustus - Animatiefilm

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie.

Vrijdag 28 augustus - Aan tafel!

Familiefeesten, zakendiners, koffiekransjes, ... Aan tafel gebeurt altijd wel wat in films. We concentreren ons op de meest vreemde tafelscènes met butlers zoals in Gosforth Park of met monsters als de Adams Family. Hoe maffer de situatie voor onze camera, hoe beter! Wat beweegt er daar allemaal op tafel? Reken maar dat we hier ongehoorde tafelmanieren in beeld brengen. Achteraf monteren we alle scènes tot een mini-filmpje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Openbare bibliotheek Melle - Uitleenpost 't Lijsternest
Wautersdreef 25
9090 Melle

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 augustus 2020 tot 28 augustus 2020
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 45,00 €

€ 45,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 9,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Gemeentebestuur Melle
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Grabbelpas zomer 2020 - week 2 (geb 2014 tem 2008) op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS