U bent hier:

GODSDIENSTOORLOGEN & BEELDENSTORM in de 16e eeuw

+1 punt

Cursus met open sessies Erfgoed

De 16de eeuw was één van de woeligste periodes uit de Europese geschiedenis: de opkomst en de verspreiding van nieuwe ideeën in het geestesleven. De godsdienst wordt de belangrijkste oorzaak voor oorlog. De Protestanten dagen het gezag van Rome uit en willen een zuivere kerk, zonder processies, zonder spullen en krullen. Religieus erfgoed wordt aan de hand van een beeldenstorm vernietigd.
In deze spreekbeurt komen de sociaal-economische, politieke, religieuze oorzaken en de aanleidingen van deze hysterische uitbarstingen van geweld aan bod.
Figuren als Keizer Karel, Koning Filips II, Margaretha van Parma, Alva, de geloofshervormers Luther, Calvijn, Zwingli en heersers van destijds buiten onze grenzen, met name Willem de Zwijger en Hendrik VIII komen ook als protagonisten in het daglicht te staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Online
Zonderstraat zn
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Familiekunde regio Dendermonde
Trefwoorden online, Dendermonde, FV regio Dendermonde, Familiekunde Vlaanderen, Histories, Histories vzw

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS