U bent hier:

Godefroid van Bouillon: de bastaardzoon van Antar Bin-Shaddad

Deze performance maakt deel uit van een groter oeuvre getiteld ‘Chicken Scribbles and the Dove that Looks
like a Frog ', dat een onderzoek is naar de esthetiek van de representatie in kunstwerken die via verschillende media verwijzen naar de politieke geschiedenis van Palestina.
Samah Hijawi is een artieste en onderzoekster die doctoreert in de richting ‘Art Practice’ aan de ULB en de Koninklijk Academie voor Schone Kunsten in Brussel. In haar multimediale werken onderzoekt ze de esthetiek van de voorstelling in kunstwerken die verwijzen naar de geschiedenis van Palestina. Haar werken zijn onder meer te zien geweest in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel, Museum M in Leuven, de Hayward Gallery in Londen, BOZAR en Beursschouwburg in Brussel, Bureau Europa – Maastricht, MoMa en Apex Art in New York en Darat al Funun in Amman. Eerder werkte ze samen met Ola El-Khalidi en Diala Khasawneh voor de regie van Makan Art Space (2003-2016), een onafhankelijke ruimte voor hedendaagse kunst in Amman. Samen met Shuruq Harb en Toleen Touq was ze ook curator van het platform ‘The River has Two Banks’ (2012-2017), opgericht om de groeiende afstand tussen Jordanië en Palestina te belichten.

Credits:
Concept en performance: Samah Hijawi | Dramaturgie: Reem Shilleh | Techniek: Gregor Van Mulders | Producer: Kunstenwerkplaats Pianofabriek | Coproducers: BOZAR, Chaire Mahmoud Darwich, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Moussem, A. M. Qattan Foundation, KAAP | Coaches: Frederik Le Roy, Sana Ghobbeh en Einat Tuchman

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, MMAG Foundation, Nadine en De School van Gaasbeek.


- Performances in het Engels met Franse en Nederlandse ondertitels
- Vrije toegang met ticket voor de tentoonstelling
- Het publiek zal tijdens de duur van het perfomance blijven zitten in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen volgens het regeringsbesluit.

Ondertitels : Engels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 oktober 2020 tot 2 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
024351368
Trefwoorden Bevestigd2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier