U bent hier:

Give me a reason to live - Belgische première

Dansvoorstelling Moderne dans

"That's me in the corner. That's me in the spotlight. Losing my religion."

De drie bekende regels van R.E.M. lijken letterlijk te slaan op het openingsbeeld van Give me a reason to live. De opening van haar kreupele zang. Ze heeft osteoporose. Ze is kwetsbaar. Ze is danseres.

Claire Cunningham is één van de meest geprezen en internationaal gerenommeerde Schotse kunstenaars. Haar werk is vaak geworteld in de studie en het gebruik/misbruik van haar krukken en de verkenning van de mogelijkheden van haar eigen specifieke lichamelijkheid met een bewuste afwijzing van de traditionele danstechnieken.

Give me a reason to live is gebaseerd op de afbeeldingen van kreupele mensen in Bosch' apocalyptische schilderijen. Cunningham stelt ons huidige perspectief op het 'anders' en 'verschillend' zijn in vraag.

Het erg fysieke en visueel opvallende Give me a reason to live bevraagt onze eigen empathie, sympathie of onverschilligheid door zijn vrijgevigheid en brutale directheid. Als een sirene lokt Cunningham het publiek mee in haar persoonlijk vagevuur tot het beloond wordt als de kreupele engel alle vooroordelen, haar lichaam en het publiek ontstijgt in een prachtig barok slotakkoord.

"***** There is so much heart and intellect, courage and integrity here: Cunningham pushes boundaries not just for disability rights, but for us all." The Herald
"***** Give me a reason to live will undoubtedly leave you moved and slightly shell-shocked." Edinburgh Festival's Magazine 

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 20 maart 2018
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme