U bent hier:

GingerBlackGinger - Avontuurlijke jazz met Claron McFadden, Yannick Peeters en Jim Black (i.s.m. Jazzlab) - UITVERKOCHT !!!

Concert Jazz en blues

Wie een zangeres als Claron McFadden en een drummer als Jim Black rond zich kan verzamelen voor haar eerste soloproject, moet zelf wel een sterke muzikale persoonlijkheid zijn. Bassiste Yannick Peeters is zo iemand: rauwheid en fragiliteit, lyriek en integriteit kenmerken haar internationale kwintet. Terwijl haar roots in de jazz liggen, waaiert GingerBlackGinger heerlijk vrij uit naar rock, avant-garde en improvisatie. Kan ook moeilijk anders, met een sopraan als Claron McFadden in de rangen, die met haar expressiviteit een stempel drukt op elk project waar ze aan meewerkt.
Jim Black is een van de invloedrijkste drummers van zijn generatie en speelde al aan de zijde van grootheden als Dave Douglas, Steve Coleman en Uri Caine. Ook altsaxofonist Frans Van Isacker en gitarist Frederik Leroux zijn onrustige geesten die op zoek blijven gaan naar nieuwe geluiden en gelijkgezinden. Niet toevallig zijn het gedroomde reisgezellen voor Peeters. En voor al wie zich graag laat meeslepen op avontuur door Bijloke Wonderland.

Info

Links
Waar Muziekcentrum De Bijloke Gent
Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 18 augustus 2020
Reservaties
Organisatie Muziekcentrum De Bijloke Gent
Trefwoorden bijlokesite, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!