U bent hier:

Gidstocht: Europese natuurdoelen in de praktijk (VOLZET)

Begeleide uitstap of rondleiding Milieu en natuur

Dankzij deze gidsbeurt kan je uitzonderlijk het kwetsbare Heynsdaelebos in Ronse bezoeken. Het bos behoort tot de gordel van bijzonder waardevolle bronbossen in de Vlaamse Ardennen en is normaliter niet voor het publiek toegankelijk.
In dit ecologisch beheerd bos worden bepaalde Europese natuurdoelen nagestreefd. Welke doelen zijn dat precies en wat betekent dat voor het beheer? We gaan samen aan de slag in het bos en bepalen de actuele kwaliteit van de natuurstreefbeelden. Ook gaan we na hoe we de status van enkele habitattypische diersoorten kunnen monitoren. Deze wandeling is bestemd voor deelnemers die al basisinzicht hebben in natuurbeheer en natuurstreefbeelden. Voor kenners die de theorie aan de praktijk willen aftoetsen.
We vertrekken stipt om 14.00 en verzamelen op de grote baan voor de ingang van het instituut Heynsdaele, waar de banners staan.
Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht
Uiteraard draag je tijdens deze gegidste groepswandeling een mondmasker. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, laten we een beperkt aantal deelnemers toe. Snel inschrijven dus!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Heynsdaele provinciaal natuurdomein
Ronse Baan (N36) ingang naast Instituut Heynsdaele
9600 Ronse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 12 oktober 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Trefwoorden weekvanhetbos, gratis pov, pov, povgrat, POVGRA, natuur, bos, natuurbeheer, ronse, Fauna en flora, natuurstreefbeelden, bronbossen, vlaamse ardennen, OVGRAT