U bent hier:

GHOST: HAUNTED HOUSE ft. Christeene / Hantrax / Oisoi / Dolly Bing Bing & Alien Observer / Raveyards / ...

+1 punt

Over the top live performance, muziek & installatiekunst
“Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse. SXSW, eat your heart out!” - Humo over GHOST

GHOST: HAUNTED HOUSE is een conceptueel totaalspektakel waarbij Raveyards, het Gentse audiovisuele electronica-collectief rond Francois de Meyer en Stefan Bracke, achter schuil gaat. Geïnspireerd door klassieke horrorfilms - en bijhorende soundtracks - als ‘House on Haunted Hill’ en ‘The Haunting’ transformeert GHOST de Concertzaal van Vooruit om in een écht haunted house. Met installaties en performances door Christeene, Dolly Bing Bing & Alien Observer, Johannes Verschaeve (The Van Jets), Hantrax, Oisoi en uiteraard Raveyards zelf.

Tijdens GHOST: HAUNTED HOUSE spelen verschillende bands en solo-artiesten korte sets in indrukwekkende video-installaties. Samen met Vooruit en Film Fest Gent ontwikkelde Raveyards een editie waarin film, live muziek en performance elkaar ontmoeten. Elke artiest kreeg de opdracht om nieuwe muziek te verzinnen bij herwerkte filmfragmenten. Bereid je voor op een atypisch avondje uit!

De zelfverklaarde queer terrorist Christeene Vale, het alter ego van de Texaanse performer Paul Soileau én in 2017 nog alomtegenwoordig tijdens de seizoensopening van Vooruit, zakt alvast af. Christeene drapeert Peaches-achtige electro over een over the top live performance. Verder op GHOST: de retrofuturistische electronica van Antwerpenaar Hantrax, post-apocalyptische popheld Dolly Bing Bing & Alien Observer, een nieuw project van The Van Jets-opperhoofd Johannes Verschaeve, Oisoi - het nieuwe project van regisseur-muzikant Wim Reygaert, en uiteraard Raveyards zelf, met een 360° concert-op-locatie.

OVER GHOST
“Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse. SXSW, eat your heart out!”, zo omschreef Humo GHOST. Na memorabele passages in De Handelsbeurs, de Gentse Sint-Jacobskerk, STUK in Leuven en het fijne festival Deep In The Woods, is Vooruit aan de beurt. En goed nieuws voor wie snakt naar nog meer: Raveyards en GHOST zakken in mei 2019 voor een tweede keer af naar Vooruit. De eerste namen lees je binnenkort, hier op vooruit.be.

Info

Waar VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 12 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 15,00 €

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS