U bent hier:

Ghana For you

Film Documentaires en reportages

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. Een roadtrip van Adams om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.
Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven heeft doorgebracht. Samen met Belgische en Ghanese vrienden reist hij doorheen Ghana en peilt hij naar de mogelijke motivaties van Ghanezen om vandaag de dag hun land te verlaten. Wat missen ze in Ghana en zijn ze op de hoogte van de persoonlijke en sociale gevolgen van migratie? Een rondreis door zijn moederland op zoek naar mogelijke antwoorden. Een roadtrip om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

Ghana For You is deel van een groter project waarin Adams de migratie uit Ghana onderzoekt. In een eerder stadium leidde dit project tot de documentaire Me a Belgian, my mother a Ghanaian.

We vertonen de film in aanwezigheid van regisseur Adams Mensah die na de vertoning graag in gesprek gaat met het publiek.

Documentaire
2018, BE, 90’, Originele versie, Nederlands ondertiteld

Info

Waar Cinema Rix
de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 13 februari 2019
Prijs
Tickets: 5.00 €
€ 5,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Deurne
Links
Trefwoorden a-kaart, ghana, black history month