U bent hier:

Gezinsparcours 'Hoe maak je het?'

6 jaar

Tentoonstelling Erfgoed

Kom in het Teseum alles te weten hoe anderen het maken.
Het nieuwe gezinsparcours volgt een pad van verschillende ambachten in de schatkamer en op de archeologische site. Met een spelletjesboek in de hand maak je het ook kunstig zelf! Want het Teseum is op zoek naar leerjongens en -meisjes voor verschillende ambachten. Er bestaan verschillende soorten ambachten. Je ontdekt er maar liefst 7.
De schatkamer is een plek vol mooie en dure kunstvoorwerpen. De kerk van Tongeren verzamelt die al heel lang. Je vindt er voorwerpen uit goud, zilver, zijde, ivoor, … Ze zijn allemaal gemaakt door ambachtslieden. Je ontdekt er het ambacht van beeldhouwen, edelsmeden, borduren en schrijven.

De archeologische site is een plek waar je met je eigen ogen kan zien dat Tongeren de eerste stad van België is. Delen van huizen, maar ook andere bouwwerken zoals muren van kerken, torens of een oven zijn bewaard gebleven. Je gaat onder de grond en komt er meer te weten over het Romeinse ambacht van steenhouwen, fresco schilderen en glas blazen.

Het ambachtenparcours sluit aan bij het vaste museumparcours en is voor gezinnen met kinderen van 6-12 jaar. Je kan dit ambachtenparcours t.e.m. 31 augustus komen ontdekken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Teseum
Museumkwartier 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; 6-26: 1,00 €; 55+: 5,00 €; combi basis: 12,00 €; combi 6-26: 2,00 €; combi 55+: 10,00 €
€ 6,0
Organisatie Teseum
Contact info@teseum.be
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Gezinsparcours 'Hoe maak je het?' op UiTmetVlieg.be