U bent hier:

Gezinsbond Zutendaal: Dacia Felix

Gezinsbond Zutendaal organiseert een kindvriendelijk bezoek aan het Gallo Romeins Museum en de tijdelijke tentoonstelling over de Daciërs.
In 106 na Christus verovert de Romeinse keizer Trajanus, Dacia. Deze nieuwe provincie lag in wat vandaag Roemenië is, het oude thuisland van Daciërs en Geten. Rond het jaar 275 na Christus verloren de Romeinen hun greep op het gebied. Het Gallo Romeins Museum bouwde een tijdelijke tentoonstelling over deze periode, die we samen kunnen bezoeken. Neem je kleinkinderen en kinderen eens mee naar het boeiende verhaal van de Romeinen!
Diane Vossius, een kindvriendelijke gids, zal ons 1,5 uur rondleiden in de tentoonstelling. In de tentoonstelling zijn er ook spelletjes over de Romeinen voor kinderen voorzien. De gids zal zich vooral naar de aanwezige kinderen richten. Een unieke gelegenheid om eens een interessante uitstap te maken met grootouders, kinderen en kleinkinderen!
De rondleiding start stipt om 14.30 uur. We komen samen in het Gallo-Romeins Museum om 14.15 uur. Na de rondleiding om 16 uur is er gelegenheid om nog iets te drinken in de nieuwe Bistro Bacchus aan het

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Zondag van 14:15 tot 16:15
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Kinderen -18 jaar: 1,00 €
€ 15,0
Contact via walter.vandeneede@telenet.be