U bent hier:

Gespreksavond 'Leren leven met wat stuk is'

Gespreksavond n.a.v. het boek 'Het spijt mij. Bemiddeling na een verkeersongeval' van Sabine Cocquyt.
Sabine Cocquyt gaat o.a. in gesprek met Annemie Hemelaers (voorzitter van Ouders van Verongelukte Kinderen), Kristel Buntinx (Moderator, dienst voor herstelbemiddeling) en Peter Vermeersch (prof. Politieke wetenschappen aan de KULeuven en auteur van 'Aantekeningen bij een moord', waarin hij op zoek gaat naar wat daderschap, rechtvaardigheid, herstel en straf betekenen).

De avond wordt omkaderd door een streepje muziek.

Over het boek 'Het spijt mij':

De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt.

Sommige ongevallen confronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En ‘ons’, dat zijn in de eerste plaats slachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is. In Het spijt mij volgt Sabine Cocquyt de bemiddeling die na zo’n tragische gebeurtenis wordt opgestart. Wil een moeder de veroorzaker van het ongeval dat haar zoon het leven kostte in de ogen kijken? En wat zeg je als veroorzaker tegen de vrouw die je een paar weken voordien van haar sokken reed? Verhalen die de kracht van bemiddeling tonen.

Deze activiteit kadert in het Leuvens najaarsprogramma over rouw en verlies.
Meer info: www.huisvanhetkindleuven.be\nl\rouw-en-verlies
Organisatie: Stad Leuven en Huis van het Kind Leuven

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar nog te bepalen
nog te bepalen
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 22 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Huis van het Kind Leuven
Contact info@huisvanhetkindleuven.be
0486447320
Trefwoorden Wereldlichtjesdag