U bent hier:

Gesprek tussen Ish Ait Hamou, Khalid Benhaddou en Patrick Loobuyck: waarover kunnen we het nog eens zijn in een samenleving van wij tegen zij?

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

In het nieuwste boek van Ish Ait Hamou, ‘Het moois dat we delen’, is de vraag hoe we in deze polariserende tijden na de aanslagen nog kunnen samenleven, prominent aanwezig. Zonder te ontkennen dat het niet altijd eenvoudig is om open te staan voor elkaar, doet Ish in zijn boek toch een oproep om op zoek te gaan naar het moois dat we delen.
Ook Khalid Benhaddou en Patrick Loobuyck zoeken een antwoord op die vraag, al verwoorden zij ze in hun boek ‘Verdwaald in verlichting’ een tikkeltje anders: Waarover kunnen we het nog eens zijn in een samenleving van wij tegen zij? In het licht van een sterk polariserende samenleving, waarin het politieke landschap versnippert en mensen zich aangetrokken voelen tot extremere ideeën, vragen ze zich af op welke manier de verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid nog tot hun recht kunnen komen.

Naar aanleiding van deze vragen gaan Ish Ait Hamou, Khalid Benhaddou en Patrick Loobuyck een gesprek aan met elkaar. Hoe komt het dat zij, vanuit hun totaal verschillende achtergrond, toch overeen komen?
Het gesprek wordt in goede banen geleid door moderator Willem Van Mullem, gekend van Terzake.

Deze lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht: https://www.vilvoorde.be/kritisch-denken_gesprek-Ish-Benhaddou-Loobuyck.

Deze lezing kadert in een geheel van 6 avonden rond ‘Kritisch Denken’ in Vilvoorde: 3 lezingen, 2 theatervoorstellingen en 1 filmvoorstelling. Meer informatie over het project ‘Kritisch Denken’ vind je op https://www.vilvoorde.be/kritisch-denken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Het Bolwerk
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 18 februari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Stadsbestuur Vilvoorde
Trefwoorden Stad Vilvoorde