U bent hier:

Gespiegeld worden door je EIGEN paard - zo werkt het

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Ik speel al een tijd met het idee om ‘Gespiegeld worden door een paard - zo werkt het’ ook aan te bieden bij eigenaars en hun eigen paard.
Als Akosa en Pégase mij zoveel leren over hun paard zijn en over mezelf, dan is deze opportuniteit er toch ook voor andere eigenaars? Alleen merk ik dat daar niet altijd bewustzijn over is en het is net dat dat ik wil brengen.

Een paard kiest jou en zegt zoveel meer over jou dan je denkt. Een paard houden is zelfzorg.

Ik krijg dagelijks berichtjes met de vraag of ik ruimte heb voor herplaatsers, ‘Mijn paard loopt over mij', ‘hij loopt van mij weg’, ‘wat heb ik er nog aan?’, enz.

Eenmaal aan de slag wordt het duidelijker. Bij de kennismaking in de weide komt het paard begroeten en loopt het paard respectloos over zijn eigenaar waarbij de eigenaar een stapje achteruit doet. Even later tijdens het bouwen van een eigen ruimte komen we al snel dichter bij wat er echt speelt en koppelen we in fases terug.

Word jij in het dagelijkse leven ook omver gelopen?
Waar ligt jouw grens en wordt die gerespecteerd?
Hoe is het met jouw zelfrespect?

Na het maken van een duidelijke grens aan de bestaande eigen ruimte stapt het paard naar de eigenaar toe en stopt het net voor de grens. De eigenaar voelt zich gerespecteerd in het stellen van zijn grens. ‘Ik denk dat ik in het dagelijkse leven helemaal geen grenzen heb, laat staan dat ik ze stel’, klinkt het.

In een andere situatie gooide het paard de achterbenen in de lucht en ging het op de vlucht. Daadwerkelijk gaf het paard op dat moment aan dat er iets met teveel druk werd gevraagd en dat dat voor hem teveel was.

Ben jij gevoelig voor druk?
Loop jij weg als er teveel druk gelegd wordt?
En verder: leg jij jezelf soms teveel druk op?

Bij het bouwen van een ‘drukloze’ ruimte stapte het paard met laag hoofd naar zijn eigenaar toe en ging het liggen.
De druk was van de ketel en de rust was teruggekeerd, voelde de eigenaar. ‘Rust, ik heb zoveel rust nodig’.

Dit zijn basisthema’s in zelfzorg.

Luister naar je paard. Je paard is paard en jij bent jij – wat kan je paard je leren? Wat hebben jullie nodig, wat zijn jullie behoeften – luister je er voldoende naar?

Ik leer je hoe je jouw paard als spiegel kan inzetten. Enerzijds koppelen we het paardspecifiek gedrag terug, anderzijds kan het paard ook reageren op emoties / energie die bij jou op dat moment aanwezig zijn.

Observator als ik ben kriebelt het om de spiegels aan te bieden. Iemand zei mij onlangs: ‘Ik ben zo bang voor het moment dat mijn paard er niet meer zal zijn’. De lading die deze zin dekt gaat verder dan ‘zonder paard komen te staan’. Het is net daar dat ik de meerwaarde van dit werk wil inzetten.

Net zoals de reeks met mijn eigen paarden (op mijn thuislocatie), voorzie ik ook hier een reeks aan promotarief. De boekingen die doorgaan van 01/08 t.e.m. 30/09 zijn hierin vervat.

Voor alle duidelijkheid: ik kom op verplaatsing bij paard en eigenaar zelf - een kennismaking duurt anderhalf uur.

Voor info en boeking: emily@emovation.be

Ken je nog iemand die een paard heeft -> delen mag - Bedankt!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Emovation
Zeeweg 44
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 augustus 2019 tot 30 september 2019
Organisatie Emovation
Contact emily@emovation.be