U bent hier:

GESCHRAPT Scheppend vuur • Haydn vertelt, verteltheater door Jos Meersmans VERPLAATST naar zondag 31 januari 2021

Mei 1809. Napoleon heeft Wenen gebombardeerd. Ook in het voortuintje van Haydn is een projectiel terechtgekomen. De oude componist is aangeslagen en verontwaardigd. De verwarring neemt toe. Muziek uit het verleden zingt in zijn hoofd, maar ook nieuwe melodieën. In zijn laatste heldere uren vertelt hij de belangrijke en vertrouwelijke dingen uit zijn leven aan zijn vriend Albert Christoph Dies, die zijn belangrijkste biograaf zal worden.
Gelardeerd met 16 muziekfragmenten horen we hoe het Haydn verging vanaf zijn jeugd vol ontbering, over zijn vaste dienst bij de vorsten van Esterhaz tot zijn internationale roem en zijn reizen naar Londen. Zijn huwelijk was niet bepaald gelukkig. Maar bovenal was er de trouwe vriendschap met Marianne von Genzinger, die hem inspireerde en die hem het mooiste schonk wat een componist zich kan dromen…
Dit programma is opgevat als een heuse monoloog, empathisch theater!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC Colomba
Wijngaardstraat 1
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 31 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Leden: 10,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie vtbKultuur Kortenberg
Contact 0475 31 57 29