U bent hier:

Geschiedenis van de Amerikaanse fotografie

Cursus of workshop 1.11.0.0.0 

In twee lezingen grasduin je doorheen de grote namen van de Amerikaanse fotografie en hun visie op de Verenigde Staten. Een introductie in het verbijsterende werk van Lee Friedlander, Margaret Bourke-White, Ansel Adams, Alexander Gardner, Garry Winogrand, Stephen Shore, William Eggleston, Diane Arbus, Alfred Stieglitz, Eliot Erwitt, Edward Weston, Annie Leibovitz, Larry Clark, Vivian Maier, Weegee, Ralph Gibson, Sally Mann en véle anderen. Je krijgt een zeldzame blik achter de schermen van het land dat onze wereld al een eeuw lang bepaalt. Een echte eye-opener.

In 1888 maakte een Amerikaanse firma reclame voor een nieuw type camera waarmee zelfs een volslagen idioot zijn wereld voortaan kon vastleggen. Het ding heette Kodak. De uitvinder ervan, George Eastman, joeg zich in 1932 een kogel door het hart en liet een briefje achter waarop stond: "Mijn werk is af...

In 1888 maakte een Amerikaanse firma reclame voor een nieuw type camera waarmee zelfs een volslagen idioot zijn wereld voortaan kon vastleggen. Het ding heette Kodak. De uitvinder ervan, George Eastman, joeg zich in 1932 een kogel door het hart en liet een briefje achter waarop stond: "Mijn werk is af. Waarom wachten?" Eastman had gelijk, tenminste over zijn werk: de hele natie was immers aan het fotograferen geslagen. En daar kunnen wij nu ons voordeel mee doen.

Dimitri De Maesschalck studeerde kunstwetenschappen aan de KUL en de FU Berlin. Hij is auteur van het boek Vlaanderen In De Kunst, gidst en geeft lezingen over kunst en werkt momenteel bij de VRT.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Raadhuis
Dorp z/n)
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 maart 2019 tot 21 maart 2019
Leeftijd 18+
Prijs € 24,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact info@ccdeadelberg.be, reservaties@ccdeadelberg.be