U bent hier:

Gerard Herman & Sine Van Menxel, de keuze van AMVK

Samengesteld door Anne-Mie Van Kerckhoven
Voor de tentoonstellingsreeks ‘De keuze van’ vroeg Kunsthal Extra City aan enkele van de meest gerenommeerde Antwerpse kunstenaars om een beloftevolle kunstenaar voor te stellen die volgens hen absoluut (inter)nationale erkenning verdient. Deze kunstenaar krijgt vervolgens een solotentoonstelling en de nodige ondersteuning om een belangrijke stap te kunnen zetten in zijn of haar artistieke carrière.

Voor deze derde editie selecteerde Anne-Mie Van Kerckhoven de kunstenaars Gerard Herman en Sine Van Menxel.

"Grappig, tragikomisch en een beetje wreed. Zo is Gerard Herman zijn werk en dat intrigeert, trekt aan, stoot af. Het werkt ook in beide richtingen want Gerard neemt pertinent een opgewekt-duistere houding aan tegenover alles wat hij maakt en verzint. (...) Radio maken, klank-werken en kleine intieme performances, daar houdt hij zich graag mee bezig, ook het uitgeven van edities, alles op gewild bescheiden basis. De relatie met taal en schrijven is altijd aanwezig. En altijd is er die spanning tussen treurig en grappig, donker en lief.
Omdat ik vond dat hij de neiging heeft zijn talenten te relativeren en hij extra belichting verdiende, bezocht ik hem thuis om hem voor deze reeks van Kunsthal Extra City uit te nodigen. Hij woont samen met Sine Van Menxel in een knap modernistisch appartement waar het fotografisch werk van Sine discreet en krachtig voor spanning en evenwicht zorgt. Haar zwart-wit foto’s ademen een vreemde innigheid tussen onderwerp en werkwijze, een innigheid die mij als kijker opslorpt. (...)
De vraag om beide kunstenaars voor de eerste keer in dialoog te tonen, kwam als vanzelf. De werken die Sine gaat tonen hebben als onderwerp haar archief waarvan de tijdspanne ongeveer gelijk loopt met die van hun relatie. (...) Wat Sine en Gerard verbindt is de plastische omgang met het intieme, het verborgene, het kleine, en dit door het zoeken naar vormgevingen die dwingen om de dingen op een fysieke manier van heel dichtbij te ervaren."
-- AMVK, 02.10.2019

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Extra City Kunsthal
Eikelstraat 31
2600 Berchem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 oktober 2019 tot 8 december 2019
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie Extra City Kunsthal
Links
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!