U bent hier:

Gérald Livin: Skatepark

Tentoonstelling Fotografie

Van 16 november tot 12 januari stelt Galerie Pascal Goossens een tiental foto’s voor uit de Skatepark serie van de fotograaf Gérald Livin. Hij biedt een herlezing van de plaats gemaakt met exacerbaties van geometrie, texturen en kleuren. Deze paroxysmen genereren op hun beurt fascinerende stedelijke fresco's, zowel ongebruikelijk als vertrouwd.
Deze serie is het meest instinctieve dat de fotograf heeft gerealisserd. We zijn in Montéral en de lucht is grijs. Het regent en de auto stopt vooraan een site voor skateboarders. De plaats is zo verlaten dat zijn verlangen te fotograferen wordt onweerstaanbaar.
Het fotografische gebaar is uitgevoert om deze schijnbare verlatenheid op te heffen doorspekt van betonnen tongen, waardoor de voorstelling van het onderwerp wordt verbroken. De overdrijving van chromatische dichtheden die worden benadrukt door een resoluut en verondersteld kader, dragen bij aan deze breuk met de herkenningspunten.
Expatriate in Montreal, deze Belgische kunstenaar werkte eerts voor de publiciteit sector. Hij keert terug naar Brussel om zijn gefragmenteerde visie van een stadsruimte bloot te leggen.

Info

Waar Galerie Pascal Goossens
Rue de Flandre 98
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 16 november 2018 tot 12 januari 2019
Prijs
Normaal
gratis
Organisatie Galerie Pascal Goossens
Contact info@galeriepascalgoossens.com
+32 (0) 2 269 86 96
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier