U bent hier:

Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten zijn al aan hun derde editie toe. Met hetzelfde succesrecept als de voorbije jaren en aangevuld met enkele nieuwigheden zoals het debuut van het befaamde Roue de Paris. Het winterfeest in het historische centrum van Gent is ondertussen een vaste afspraak geworden voor jong en oud. De Gentse Winterfeesten starten op vrijdag 4 december 2015 en sluiten af op zondag 3 januari 2016.
Schepen Christophe Peeters is er alvast klaar voor: ‘We zijn toe aan de derde editie van onze Gentse Winterfeesten en ze staan intussen stevig op de feestenmarkt gepositioneerd als eindejaarstrekpleister in binnen-en buitenland. Naast de welbekende unieke sfeer, zijn er ook dit jaar weer heel wat extra’s, die komt u best zelf ontdekken.’

Freestyle ice skating demo en een spetterende vuurshow
Vrijdagavond 4 december om 18u30 worden de Gentse Winterfeesten officieel geopend met een heuse ‘Freestyle ice skating’-act op de schaatspiste. Een show op maat en speciaal voor de gelegenheid geregisseerd.
Een week later, vrijdagavond 11 december, is er dan de spetterende vuurshow ‘De Oersprong’. De allereerste keer dat er een volwaardige vuuract staat geprogrammeerd op de Gentse Winterfeesten. Een show die ongetwijfeld vonken zal geven. Daarnaast brengt ook de Vuurelf de Gentse Winterfeesten een bezoekje.

Sint-Baafsplein back to the roots
Na twee jaar wordt het ‘Giant Wheel’ vervangen door het fraai ogende ‘Roue de Paris’. Het imposante rad krijgt een plekje op de Korenmarkt en zal met z’n 55 meter hoogte en 42 gondels ongetwijfeld dé trekpleister worden.

De intrede van het ‘Roue de Paris’ zorgt ervoor dat de kerstmarkt voor de kathedraal, waar tot vorig jaar het rad stond, wordt doorgetrokken. Back to the roots dus voor het Sint-Baafsplein, dat opnieuw een complete kerstmarkt wordt.

Daarnaast siert een heuse skigondel de schaatspiste . Samen met de kinderijspiste van 100 m² zullen ook de allerjongste bezoekers zich opnieuw kunnen uitleven op het ijs. En de opmerkzame bezoeker zal zien dat er onder de stadshal een zetelliftje hangt te bengelen.

Animatie voor jong en oud met focus op de jongste bezoekers
Voor velen uitgegroeid tot een vaste ontmoetingsplek voor verpozing op de Gentse Winterfeesten: de MooseBar. Elke dag valt er wel iets te beleven. Studenten kunnen hun hart ophalen met de Student Nights en DJ-sets terwijl familie en vrienden overdag kunnen genieten van een drankje met zicht op de schaatspiste.

Ook op de kerstmarkt is er opnieuw van alles te beleven. Dit jaar krijg je op de Gentse Winterfeesten een nieuw aanbod van rondwandelende acts en animatie te zien. Het zal je ongetwijfeld betoveren.

Dit jaar is er extra aandacht voor animatie voor kinderen. Zo zijn er ballonnenclowns met een winters tintje, een kindergrime, is er een bezoek van de kerstman en kunnen de kids hun verjaardagsfeestje vieren op de Gentse Winterfeesten. Er is een verjaardagsformule waarbij ze kunnen schaatsen, kersteendjes vissen, een pannenkoek en consumptie in de MooseBar krijgen én een kerstmuts cadeau krijgen.

Verder wordt er een kindertoilet voorzien tussen de schaatsverhuur en de kinderijspiste en zal er een babyverzorgingshoekje te vinden zijn in de schaatsverhuur, vlakbij de MooseBar.

Winterdorp baadt nog meer in winterse gezelligheid
Om de Gentse Winterfeesten nog meer te laten baden in een winterse kerstsfeer wordt het winterdorp nog mooier ingekleed. De truss-structuren waaraan de kerstverlichting worden opgehangen, worden dit jaar met witte jute bekleed en her en der zal er op de chalets en op de kerstbomen sneeuw aangebracht worden. De bezoekers worden verder ook nog verrast door een ‘echte’ sneeuwbui waardoor het continu winters gevoel nooit veraf is.

Het ‘podium’ op het Sint-Baafsplein wordt langs twee zijden met een mooie houten wand afgewerkt, die bescherming biedt tegen de wind voor de bezoekers en het geluid voor de omwonenden. Ook de logistieke zone (in de Maaseikstraat) wordt beter aan het zicht van het publiek onttrokken.

Extra infovoorziening via innovatieve digitale stoepborden en de ‘GWF Daily’
De Gentse Winterfeesten hebben na de succesvolle vorige edities een hele sterke community. Zowel online als offline is er een grote aantrekkingskracht. Het publiek vindt heel vlot zijn weg naar de sociale media en de website van de Gentse Winterfeesten. Dit jaar wordt er gekeken om nieuwe sociale mediakanalen in te zetten.
Nieuw dit jaar zijn de digitale stoepborden, een innovatieve communicatietool die pas geproduceerd en gelanceerd werd en de statische publiciteitstotem met spandoeken zal vervangen. In de looplijnen van de bezoekers zullen langs beide zijden sfeerbeelden, partners, on-the-fly (veiligheids)boodschappen en aankondigingen van animatie en bands getoond worden.
Dit jaar kunnen geïnteresseerden en bezoekers zich inschrijven voor de ‘GWF Daily’. Meerdere keren per week zullen zij een volwaardige newsletter ontvangen met een terugblik op de voorbije uren, met foto’s en sfeerbeelden van op de Gentse Winterfeesten. Een ‘Achter de schermen’ bij de standhouders of de MooseBar, een vooruitblik op de animatie van de komende uren en een interview met een interessant personage of stadsdienst achter het wintergebeuren zijn ook mogelijke onderwerpen voor de ’GWF Daily’. Inschrijven op de ‘GWF Daily’ kan op de website van de Gentse Winterfeesten. Zo willen de Gentse Winterfeesten de bezoekers niet los laten, zelfs wanneer zij al thuis in de zetel zitten.

Gent, jouw bereikbare, gezellige winterse winkelstad
Koopzondagen 6, 13, 20, 27 december en 3 januari
Extra lang genieten van de winterse sfeer en de mooi verlichte binnenstad kan door een bezoek aan de Gentse Winterfeesten te combineren met puur winters winkelen tijdens de koopzondagen bij onze Gentse handelaars op 6, 13, 20, 27 december en 3 januari. Het is dan ook aftellen naar zaterdag 2 januari voor de start van de winterkoopjes in Gent.
Op welke zondag de winkel geopend is, kan afgelezen worden op de raamaffiches.
Voor wie er nog zou aan twijfelen, de winkels in de Gentse binnenstad zijn bereikbaar, ook gedurende wegenwerken. Meer info met onder andere aan- en afrijroutes kan u vinden via https://stad.gent/travak/werfinfo, parkeren lukt vlot via de P&R en het openbaar vervoer brengt je tot in het hartje van het feest- en winkelgebied. Meer info hierover is te vinden op www.mobiliteitgent.be
Puur Gent, tel. 09 266 84 00, e-mail puurgent@stad.gent

Praktisch
Openingsuren kerstmarkt en Moosebar:
- maandag tot en met donderdag: van 13 tot 23 uur
- vrijdag: van 13 tot 23 uur
- zaterdag: van 13 tot 23 uur
- zondag: van 13 tot 23 uur
- woensdagen 24 en 31 december 2015: van 12 tot 17 uur
- donderdagen 25 december 2015 en 1 januari 2016: van 14 tot 23 uur

Openingsuren schaatsbaan van vrijdag 4 december tot vrijdag 18 december:
- zondag tot en met donderdag: van 10 tot 21 uur
- vrijdag en zaterdag: van 10 tot 23 uur

Openingsuren schaatsbaan van zaterdag 19 december 2015 tot zondag 3 januari 2016:
- zondag tot en met donderdag: van 10 tot 22 uur
- vrijdag en zaterdag: van 10 tot 23 uur
- woensdagen 24 en 31 december: van 10 tot 17 uur
- donderdagen 25 december 2015 en 1 januari 2016: van 14 tot 22 uur

Prijzen
Schaatspiste:
Een schaatsbeurt kost 7 euro (10 beurtenkaart + 1 gratis: 70 euro)
Groepstarief vanaf 20 personen: 5 euro/pp (1 uur schaatsen, huur schaatsen inbegrepen)
VDK bankkaart en JOVO: gratis schaatsen op vertoon van ID en persoonlijke bankkaart (enkel de eigenaar van de bankkaart mag gratis schaatsen).
Scholen: 3,5 euro/pp
Schaatshulpje: 2 euro

Roue de Paris:
8 euro per volwassene, 5 euro per kind (jonger dan 12 jaar)

Informatie
- Dienst Evenementen en Feesten, Wiedauwkaai 49A, 9000 Gent, tel. 09 269 46 00, fax 09 269 46 59, e-mail evenementen.feesten@stad.gent
- Website www.gentsewinterfeesten.be
- Instagram: gentsewinterfeesten2015
- Facebook: gentse-winterfeesten
- Twitter: 'GWF1516'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Centrum Gent, Sint-Baafsplein, Emile Braunplein, Klein Turkije, Korenmarkt
Sint-Baafsplein z/n
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 december 2015 tot 3 januari 2016
Organisatie Satellite Ice
Contact gentinfo@stad.gent, info@gentsewinterfeesten.be
+32 9 2101010, +32 59 800722
Links
Trefwoorden ook voor kinderen, wijk__binnenstad
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Gentse Winterfeesten op UiTmetVlieg.be